Antena Căutare

UPDATE! Basescu se consulta cu partidele la Cotroceni. USL l-a propus premier pe Victor Ponta. UDMR vrea anticipate

Presedintele Traian Basescu a trimis partidelor invitatii la consultari, la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou prim-ministru, discutiile fiind programate sa inceapa la ora 17.00.

UPDATE 8! Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni

UPDATE 7!
Liderul PSD Victor Ponta este in drum spre Cotroceni, unde presedintele Traian Basescu ar urma sa-l desemneze prim-ministru, in jurul orei 20.00, sustin surse din USL, citate de Mediafax.


UPDATE 6! Presedintele Traian Basescu va sustine vineri o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni, la ora 20.00, in urma consultarilor generate de demiterea prin motiune de cenzura a Guvernului Ungureanu.


UPDATE 5! UDMR a incheiat consultarile cu presedintele Basescu.

"Noi consideram ca ne-am indeplinit datoria si angajamentele facute in 2009. Este nevoie urgenta de un nou Guvern. Am sustinut inca de anul trecut necesitatea anticipatelor. Parlamentarii nostri vor sustine anticipatele. Daca exista in clasa politica un consesns, chiar in septembrie am putea organiza alegeri generale", a spus liderul UDMR Kelemen Hunor.

UPDATE 4! Liderii celor trei partide din USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au incheiat discutiile cu Traian Basescu. USL l-a propus premier pe Victor Ponta.

"Consideram ca in situatia politica survenita nu mai avem o majoritate asa cum a fost ea asezata si, in aceste conditii, cel mai mare grup politic si cel mai capabil este USL. I-am prezentat presedintelui aceasta solutie, impreuna cu propunerea ca Victor Ponta sa fie desemnat premier. Presedintele a luat act de propunerea noastra si va anunta, cat de curand, ce a decis", a declarat Crin Antonescu.

"Confirm faptul ca mandatul prezentat de dl Crin Antonescu e mandatul USL, deci si al PSD, partid al carui lider sunt", a spus, la randul lui, Victor Ponta.


UPDATE 3! PDL a incheiat consultarile cu presedintele. Membrii care au luat parte la discutii au fost Emil Boc, Elena Udrea, Roberta Anastase, Vasile Blaga si Ioan Oltean.

"Actuala coalitie guvernamentala care a sustinut Cabinetul Ungureanu nu mai exista. PDL nu nominalizeaza un premier.. PDL apreciaza ca cei care au reusit sa intruneasca majoritatea trebuie sa isi asume imediat guvernarea tarii si sa formeze un nou Guvern", a declarat presedintele PDL, Emil Boc

UPDATE 2!
Programul consultarilor s-a modificat. Membrii PDL, p, sunt astepati primii de la, desi intalnirea cu acestia era programata initial incepand cu ora 20:00


USL urmeaza sa fie a doua delegatie primita la consultari, dupa ce liderii partidelor componenete - PSD, PNL si PC - au decis sa mearga impreuna.

UPDATE! Potrivit unor surse politice au declarat ca presedintii partidelor componente ale USL - PSD, PNL si PC - se vor prezenta impreuna vineri dupa-amiaza la consultari, in pofida faptului ca seful statului i-a invitat separat.


"In temeiul art. 85 alin. (1) si al art. 103 alin. (1) din Constitutia Romaniei, in conformitate cu care «Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament», avand in vedere demiterea Guvernului in urma retragerii de catre Parlament a increderii acordate si tinand cont de faptul ca niciun partid politic nu are o majoritate absoluta a locurilor din Parlamentul Romaniei, va invit la Palatul Cotroceni, in data de 27 aprilie 2012, conform programului anexat, pentru consultari in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru", se arata in scrisoarea semnata de presedinte.


Potrivit comunicatului de presa, fiecare delegatie poate fi formata din maxim 12 persoane.

Programul initial al consultarilor:

• Orele 17.00 - 17.30 - Partidul Social Democrat;
• Orele 17.30 - 18.00 - Partidul National Liberal;
• Orele 18.00 - 18.30 - Partidul Conservator;
• Orele 18.30 - 19.00 - Grupul parlamentar al minoritatilor nationale;
• Orele 19.00 - 19.30 - Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania;
• Orele 19.30 - 20.00 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei;
• Orele 20.00 - 20.30 - Partidul Democrat Liberal.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost demis vineri, dupa 78 de zile de functionare, in conditiile in care motiunea de cenzura a USL "Opriti guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!" a fost votata de 235 de parlamentari.


foto: Intact Images

MRU: "Eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvant"... Bucurie in Opozitie dupa trecerea motiunii: Ce spun liderii din PSD, PNL si PC!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x