Antena Căutare

Toti ministrii lui Razvan Ungureanu au primit avize favorabile

Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu anuntat astazi lista ministrilor propusi pentru viitorul Guvern al Romaniei. Institutia nu va avea niciun ministru democrat-liberal din fostul cabinet al lui Emil Boc.

Miercuri, incepand de la ora 14:00, noii ministri sunt audiati in comisiile parlamentare. USL a anuntat ca nu participa nici la audieri, nici la vot.

Audierile ministrilor propusi de premierul desemnat Mihai Ungureanu vor incepe de la ora 14.00 si se vor incheia la ora 22.00, se arata in programul aprobat de Birourile Permanente reunite.


Primii care se vor afla fata in fata cu parlamentarii sunt , ministrul de Finante - Bogdan Dragoi, ministrul Justitiei - Catalin Predoiu, ministrul Comunicatiilor - Razvan Mustea, ministrul Muncii - Claudia Boghicevici, ministrul Educatiei - Catalin Baba.

UPDATE 14:25 Cu o intarziere de circa 20 de minute fata de ora programata, Comisiile de specialitate ale Parlamentului au inceput audierea lui Bogdan Dragoi, propus pentru a prelua conducerea Ministerului Finantelor Publice. "Pentru 2012 ne bazam foarte mult pe investitii, pe absorbtia fondurilor europene, dar trebuie sa intelegem si contextul actual, de criza. Romania va avea o crestere pozitiva, premisele au fost create inca din 2012", a declarat Dragoi.


UPDATE 14:30 Razvan Mustea a venit la audieri insotit de ministrul pe care il inlocuieste la Comunicatii, Valerian Vreme. El a prezentat cateva dintre obiectivele pe care si le propune, printre care integrarea sistemelor IT din institutiile publice si realizatea unei retele Intranet a statului. "Averea mea a fost muncita zeci de ani de zile", a declarat noul ministrul de la Comunicatii dupa audieri.


UPDATE 14:45 Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, audiata in Comisie. "Nu o sa cad in plasa populismului si nu voi face promisiuni pe care nu le pot tine", a declarat in cadrul audierii la comisiile permanente ale Parlamentului, Claudia Boghicevici, candidat pentru functia de ministru al muncii.

"Ne propunem ca forta de munca de la tara neexploatata sa o atragem la suprafata. Prin acea camera a mestesugarilor sa fie valorificata aceasta forta de munca si sa realizam astfel locuri de munca. Ne propunem sa imbunatatim si legislatia privind ucenicia", precizat candidatul la functia de ministru al muncii.


UPDATE 14:50 Catalin Baba este audiat in comisii, pentru fotoliul de la Educatie.

UPDATE 15:00 Catalin Predoiu, ministru al Justitiei inca de pe vremea Guvernului Tariceanu, a primit aviz favorabil, informeaza Antena3.

UPDATE 15:05 De la ora 15:00 au inceput audierile ministrilor de la Sanatate - Ladislau Ritli si Aparare - Gabriel Oprea.

UPDATE 15:15 Bogdan Dragoi si Claudiu Boghicevici au a primit aviz favorabil pentru fotoliile de la ministere.

UPDATE 15:35 Cristian Diaconescu isi poate continua mandatul la Ministerul de Externe dupa ce a primit in unanimitate o recomandare favorabila

UPDATE 15:50 Catalin Baba a primit aviz favorabil. "Sunt onorat ca am obtinut un vot din partea unor oameni pe care ii respect(...) Desi sunt profesor universitar si predau, intotdeauna am emotii", a spus noul ministru al Educatiei, la finalul audierilor.

UPDATE 16:20 Deputatul Lucian Bode, ministrul propus al Economiei, a primit rapid un aviz favorabil. Si ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli a fost avizat


UPDATE 17:05 Alexandru Nazare, propus pentru functia de ministru al Transporturilor, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, dupa 20 de minute de audieri. Nazare le-a vorbit parlamentarilor despre prioritatile Ministerului Transporturilor, aratand ca, in opinia sa, "cuvintele cheie sunt coerenta si continuitatea" pentru acest domeniu.

UPDATE 17:25 Comisiile pentru aparare si ordine publica au avizat miercuri in unanimitate candidatura lui Gabriel Oprea pentru functia de ministru al Apararii Nationale.

UPDATE 18.10: Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit recomandarea Comisiilor de Cultura reunite pentru sefia Ministerului Culturii, sedinta desfasurandu-se fara cvorum

UPDATE 18.55: Senatorul Gabriel Berca, ministrul nominalizat pentru portofoliul Administratiei si Internelor a trecut si el de Comisii si a afirmat ca 2012 este "un an in care ne-am angajat prin Mecanismul de Cooperare si Verificare sa aderam la Spatiul Schengen"

UPDATE 20.40: Ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului Cristian Petrescu a primit recomandarea Comisiilor de specialitate pentru acest post, parlamentarii puterii votand in unanimitate, in absenta reprezentantilor opozitiei

UPDATE 21.00: Ministrul desemnat al Afacerilor Europene, Leonard Orban a trecut si el de Comisiile de specialitate. Orban a declarat ca are obiective foarte ambitioase si dificile pentru 2012 - "o tinta de absorbtie de cel putin 20% din alocarea pentru fondurile structurale si de coeziune si contractarea a cel putin 90% din alocarea Uniunii 2007-2013"

UPDATE 21.10: Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a primit votul de recomandare unanim al membrilor Comisiilor pentru administrate publica si al Comisiilor pentru agricultura

UPDATE 21.55: Ministrul desemnat pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Stelian Fuia a primit si el avizul Comisiilor si a declarat ca are in vedere transformarea ministerului intr-unul al "economiei rurale"



foto: Antena3

Ponta: Guvernul Ungureanu incepe deja cu stangul. Merg mai departe incalcand Constitutia si regulamentul... Razvan Mustea: "Averea mea a fost muncita zeci de ani de zile"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x