Antena Căutare

USL vrea scoaterea pragului de prezenta de la referendum si doua zile de vot

USL a propus, marti, comisiilor juridice eliminarea pragului de prezenta de 50% plus unu de la legea referendumului de demitere a presedintelui suspendat Traian Basescu, dar si desfasurarea votului pe parcursul a doua zile.

"S-au propus cateva amendamente la legea referendumului, care tin de o mai buna tehnica legislativa. Colegii mei s-au pronuntat ca referendumul sa se desfasoare pe parcursul a doua zile, sambata si duminica, dar propunerea a fost respinsa de majoritatea membrilor comisiei juridice. De asemenea, colegii au mai propus ca pragul de 50% plus 1 sa fie eliminat, dar a cazut la vot si aceasta propunere", a declarat, marti, presedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla.

Miercuri, in plenul Senatului, raportul va fi inaintat comisiei juridice cu amendamentele respinse, iar plenul va avea decizia finala.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla, a spus ca, dupa parerea lui, n-ar trebui sa se tina cont de acest prag, avand in vedere ca nu vine populatia nu va veni in numa mare si, astfel, referendumul nu are sens.

"Cred ca e un exces, o frana in consultarea populatiei, practic descurajezi folosirea referendumului ca mijloc de consultare a populatiei", sustine Grebla.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images

PNL: Basescu incalca legea folosind insemnele nationale in campanie ... Victor Ponta: "Basescu a baut impreuna cu Voronin si a trait bine in comunism"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x