Antena Căutare

Vicepresedintele UNPR a demisionat din partid si voteaza motiunea!

Vicepresedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Liviu Campanu, a anuntat, marti, ca demisioneaza din aceasta formatiune politica si ca voteaza motiunea de cenzura inaintata de Opozitie la adresa guvernului Boc. Dezbaterea si votul pe motiune urmeaza sa aiba loc miercuri, 27 octombrie.

Aritmetica arata ca, din totalul de 470 de parlamentari, Opozitia are nevoie de 236 de voturi "pentru". In prezent, Puterea ar avea 258 de voturi, iar Opozitia 212, ceea ce inseamna un avantaj de 24 de parlamentari.

Ultima declaratie pe aceasta tema este cea a liderului grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor. Mircea Dusa a afirmat, marti, ca opozitia a reusit in cursul acestei zile sa convinga trei parlamentari din arcul guvernamental sa voteze motiunea de cenzura.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminica seara, ca la intrunirea parlamentarilor cu conducerea partidului s-a decis ca la dezbaterea motiunii de cenzura parlamentarii PDL sa ramana in sala, dar sa nu voteze.

Nici UDMR, nici UNPR nu vor vota in favoarea motiunii de cenzura. UNPR a anuntat, tot marti, prin vocea purtatorului de cuvant Valeriu Steriu ca parlamentarii Uniunii nu vor vota motiunea, considerand ca este un act demagogic si politicianist.

Grupul minoritatilor nationale din Parlament, altele decat cea maghiara, va lipsi din sala de plen la momentul votului motiunii de cenzura de pe 27 octombrie. Liderul grupului, Varujan Vosganian, a spus ca, prin gestul lor, minoritatile isi vor exprima miercuri, la votul motiunii de cenzura, "o anumita rezerva legata de anumite chestiuni

Semnatarii motiunii de cenzura care a fost depusa saptamana trecuta de catre Opozitie, sustin ca, in cazul trecerii acesteia, doresc sa realizeze un guvern de criza, sa organizeze alegeri anticipate in maximum sase luni si sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Parlamentarii PDL nu vor participa la votul motiunii de cenzura... Ponta: PSD mai are nevoie de 4 voturi ca motiunea sa treaca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x