Antena Căutare

Vladescu: Salariile se vor reduce asa cum s-au majorat, prin lege

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat astazi ca reducerea salariilor bugetarilor cu 25% se va face individual, pe baza unei legi, asa cum au fost decise si majorarile de salarii, pe care nimeni nu le-a contestat in instanta. "Cand se majoreaza salariile, se da o lege si nimeni nu se intreaba cum se realizeaza tehnic. (...) Nu exista lege care sa spuna ca justitia are dreptul sa legifereze in sectorul bugetar. (...) Nu vad lege care sa spuna ca acolo unde pot sa dau nu pot sa si iau", a spus ministrul.

El a explicat ca, daca sectorul privat se contracta cu 20%, si incasarile la buget se diminueaza proportional.

"De unde sa platesc acesti 20%? (...) Daca maine ar fi un cataclism, iar toate pietele s-ar prabusi si n-ar mai functiona nimic, incasarile s-ar reduce brusc cu 30%-40%, ar trebui sa pastram salariile la nivelul de dinainte?", s-a intrebat retoric Vladescu.

In ceea ce priveste informatiile privind reducerea unor ajutoare, cum ar fi indemnizatiile pentru mame sau ajutorul de transport acordate pensionarilor pentru calatoriile cu trenul, ministrul a aratat ca acestea sunt incluse in pachetul de reduceri al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, care trebuie sa ajunga la o economie de 1% din PIB.

Doar prin taierea pensiilor, costurile cu asistenta sociala se reduc cu 3,2 miliarde de lei, respectiv aproximativ 0,8% din PIB, astfel ca Ministerul Muncii este obligat sa ia si masuri complementare pentru a ajunge la 1% din PIB, a spus Vladescu.

PNL si PSD ameninta: Asumarea raspunderii Guvernului pe masurile anuntate va fi urmata de motiune de cenzura... Cheltuieli de criza: Peste un milion de euro pentru parlamentari, in martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x