Antena Căutare

Votul pe Legea pensiilor nu se reia. Anastase catre PSD: Ati cerut 127 de miliarde pentru vot

Camera Deputatilor a decis, marti, ca o reluare a votului pe Legea pensiilor nu este necesara. 158 de deputati au votat impotriva propunerii Biroului Permanent, 33 de voturi au fost inregistrate "pentru", iar 8 deputati s-au abtinut. Sedinta de marti nu a fost, insa, lipsita de incidente. Reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei au avut schimburi dure de replici atat inainte de votul propriu-zis, cat si la finalul sedintei.

Cu putin timp inainte ca deputatii sa se pronunte asupra reluarii votului pe Legea pensiilor, presedintele Camerei, Roberta Anastase, a anuntat sistarea discutiilor. Aceasta anunta ca 127 de deputati s-au pronuntat, prin vot electronic, pentru oprirea dezbaterii.

Dupa ce a anuntat ca votul nu se reia, Roberta Anastase i-a acuzat pe deputatii PSD ca au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest "santaj ordinar".

"Ati cerut bani ca sa nu plecati din sala. 127 de miliarde a costat fuga PSD pentru a nu vota punctul de pensie. Spuneti pensionarilor de ce i-ati vandut", le-a spus Anastase, de la tribuna, parlamentarilor Opozitiei.

"127 de miliarde au cerut deputatii PSD pentru a vinde votul", a mai spus presedintele Camerei, adaugand "n-am acceptat acest santaj ordinar".

In replica, presedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus Robertei Anastase ca este inculpat si ca, atunci cand va exista justitie, va plati.

In cursul zilei de marti, social-democratii au depus o plangerea penala la Parchet impotriva Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu, pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Scandalul a inceput saptamana trecuta, la votul final pe legea pensiilor. Dupa o sedinta de 10 ore, Roberta Anastase a anuntat ca in sala erau 170 de deputati, cand in realitate erau doar 80, asa ca Legea pensiilor a fost adoptata.

Principalele puncte ale discursului lui Traian Basescu in Parlament... Dan Voiculescu, monitorizat de SPP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x