Antena Căutare

Risc de holeră în Marea Neagră, după distrugerea barajului din Ucraina. Cât de periculoasă este îmbăierea pe litoralul românesc

Autoritățile din România monitorizează în aceste momente gradul de poluare din Marea Neagră, după distrugerea barajului din Ucraina, dat fiind faptul că reziduurile ajunse în apă sunt periculoase. Iată care e situația pe litoralul românesc!

Ce spun autoritățile din România despre riscul de holeră din Marea Neagră. Cât de periculoasă este îmbăierea pe litoral Galerie
Ce spun autoritățile din România despre riscul de holeră din Marea Neagră. Cât de periculoasă este îmbăierea pe litoral | Hepta

După distrugerea barajului Kahovka, situat pe râul Nipru, în orașul Nova Kakhovka, regiunea Herson din Ucraina, este alertă în Marea Neagră, la 300 de kilometri de România!

Ape deversate din canalizări, resturi de animale moarte și chiar substanțe chimice au fost purtate de răul Nipru în Marea Neagră, potrivit stiri.tvr.ro, iar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au tras un semnal de alarmă cu privire la existența riscului de apariție a holerei, după probele prelevate din apă:

„Probele prelevate arată că agentul patogen există în mediul înconjurător, ceea ce constituie un risc. Deci, în orice moment, pot apărea cazuri. Am colaborat îndeaproape cu ministerul Sănătăţii din Ucraina pentru a ne asigura că sunt pregătite mecanismele de importare a vaccinurilor, de îndată ce va fi necesar.”, a spus Dr. Teresa Zakaria ZAKARIA, responsabil tehnic, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de sursa menționată mai sus.

În plus, după avertismentul dat de OMS, autoritățile din Odesa au restricționat accesul pe plajă. Iată ce spun autoritățile din România despre riscul pentru litoralul românesc!

Citește și: Românul care a câștigat premiul Pulitzer cu o imagine a masacrului din Ucraina. Cine este și unde lucrează Vadim Ghirdă

Ce spun autoritățile din România despre riscul de holeră și alte boli transmise prin apă, după distrugerea barajului din Ucraina

Pentru că prognoza dată de OMS stârnește îngrijorare, autoritățile din România vin să liniștească populația.

Astfel, la nivelul ţării noastre nu a fost primită încă nicio alertă din partea organismelor internaționale, iar analizele făcute în zona litoralului românesc au indicat că, în acest moment, apa Marii Negre este sigură pentru scăldat, potrivit Antena 3.

Mai mult, autoritățile de pe litoralul românesc susțin că prelevează probe din apa potabilă, precum și din alimente care sunt vândute în piețele din regiunea ucraineană, iar, în situația în care vor apărea efecte ale poluării din Ucraina, vor avertiza imediat populația, potrivit surselor citate mai sus.

De asemenea, specialiştii INSP au anunţat că urmăresc permanent site-urile şi recomandările oficiale şi pot reacţiona în cazul în care există posibilitatea unei contaminări neaşteptate a unor factori de mediu, potrivit surselor citate mai sus.

O suprafață de aproximativ o mie de kilometri pătrați din Marea Neagră este afectată, în aceste momente, de poluarea provocată de distrugerea barajului de la Nova Kahovka, potrivit unei publicații online de știri. Pe o hartă a cercetătorilor de la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină zona este reprezentată cu verde închis.

Citește și: Incendiile din Canada care au speriat o lume întreagă! Imagini cu fumul care a făcut invizibile chiar și cele mai mari clădiri

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x