Hotelul Lido, monument emblematic al Bucureștiului de altădată, renumit pentru piscina sa cu valuri, își redeschide porțile, păstrând numeroase elemente originale din anii 1930.
Lido a fost supus, timp de opt ani, unui proces de recondiționare, prin care s-a dorit păstrarea elementelor originale. Obiecte de decor din perioada interbelică au fost păstrate, la fel ca și tablourile cu Bucureștiul de altădată.
Hotelul Lido a fost construit la începutul anilor ’30, după un proiect realizat de Ernest Doneaud, cunoscut arhitect al epocii.
Hotelul a fost unul dintre cele mai luxoase hoteluri din București, avea grădină, restaurant și o piscină celebră cu valuri artificiale.
Piscina hotelului devenise atât de faimoasă, încât și scriitorii vremii au început să o menționeze în operele lor. Mai mult, hotelul a fost ales şi de regizorii de filme.
După o perioadă de aproape 10 ani în care a fost închis, hotelul clasificat în trecut la patru stele se pregăteşte de un nou început.
„Putem regăsi tavanul original, tocurile pe care le-am păstrat şi le-am recondiţionat. Ce ar mai fi de menţionat este arta pe care am încercat să o îmbinăm cu designul clădirii. Am păstrat elemente de artă atât în camerele hotelului, cât şi pe coridoarele de pe etaje”, a explicat Alex Petrescu, directorul general.
Renovarea a costat 5 milioane de euro, iar investitorii vor să înceapă în curând și refacerea celebrei piscine cu valuri.
Invitat la „Neatza cu Răzvan și Dani", Alex Petrescu, director general Lido Hotel by Phoenicia, a vorbit despre redeschiderea hotelului Lido, emblemă a Bucureștiului din perioadă interbelică.
Urmăriți declarațiile lui Alex Petrescu și imagini din hotelul Lido în clipul de mai jos din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani".