Antena Căutare

Adrian Dulugeac, sef de lucrari la Universitatea Bioterra, a fost retinut de procurori

Au fost perchezitii la fabricile de diplome universitare! Politistii au intrat dimineata in sediile Universitatii Bioterra din Capitala si din alte trei judete dupa ce au dat de urma unei retele care dadea diplome de licenta contra spaga. Doi profesori si cinci angajati ai universitatii sunt implicati in afacere. Profesorul Adrian Dulugeac a fost retinut joi de procurori. 

Adrian Dulugeac, sef de lucrari la Universitatea Bioterra Bucuresti si prodecanul Facultatii de Control si Expertiza a Produselor Alimentare, a fost retinut de procurori, joi, fiind acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, fals intelectual si material in inscrisuri oficiale, uz de fals si instigare la fals intelectual si material, informeaza Mediafax.

In perioada iunie - ulie 2012, Dulugeac ar fi furnizat informatii ce nu sunt destinate publicitatii mai multor persoane care au sustinut examenul de licenta la Universitatea Bioterra Bucuresti. Mai mult, profesorul ar fi modificat notele obtinute la sustinerea lucrarii de licenta sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenti fara ca acestia sa sustina respectivele examene.

Pentru o diploma de licenta fara sa fie prezent la examen, un student ar fi scos din buzunar intre 1000 si 3000 de euro. Pentru altii, ceva mai "sarguinciosi", care mergeau formal la examene, raspunsurile veneau direct, prin SMS. Un astfel "mesaj" costa intre 300 si 500 euro. Fostii studenti ai universitatii recunosc ca metoda nu le este deloc straina.

Politistii au facut 22 de perchezitii in sediile universitatii din Bucuresti, Valcea, Olt si Ilfov. Din birourile facultatilor s-au ridicat diplome, registre si calculatoare care vor fi duse la expertiza. Procurorii au cerut informatii si despre 26 de studenti.

Neregulile de la universitatile private au facut obiectul mai multor anchete, de-a lungul timpului. In 2000, Universitatii Bioterra i s-a ridicat temporar autorizatia de functionare dupa ce a fost implicata intr-un alt scandal legat de emiterea unor diplome.

Daca se demonstreaza ca diplomele au fost obtinute prin frauda, acestea pot fi anulate de Ministerul Educatiei. Dealtfel, o alta ancheta a fost dispusa de Ecaterina Andronescu. Insa problema fabricilor de diplome nu e noua. Efectele se vad insa pe piata muncii. Mii de absolventi cu astfel de diplome apar an de an. Astfel, in urma cu doi ani au existat peste 190.000 de absolventi. In august, depilda, 35.000 de absolventi au cerut un loc de munca, insa putin peste 10% au gasit unul. Exista un surplus de asa-zisi specialisti, cu o pregatire indoielnica. Procurorii si specialistii de la Minister au de luat la puricat un numar foarte mare de diplome. Multe dintre ele nu au nicio valoar. Fie nu ofera un loc de munca absolventului, fie, mai grav, ne pun fata in fata cu un avocat, medic sau profesor care si-a cumparat diploma.

CAMERA ASCUNSA: Spaga pentru sanatate la Spitalul Judetean Valcea. "Plicul cu bani", noul tratament alternativ... Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 s-a produs in Vrancea ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x