Antena Căutare

Părinții nu vor mai scoate bani din buzunar. After school-ul va fi plătit de stat

Părinții vor fi scutiți de la plata programului after school, acesta urmând să fie asigurat din bani publici, susține ministrul Educației Ecaterina Andronescu.

Părinții nu vor mai scoate bani din buzunar.  After school-ul va fi plătit de stat
After school platit de stat

Părinții vor fi scutiți de la plata programului after school în școli, acesta urmând să fie asigurat din bani publici, susține ministrul Educației Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre noua lege a educației care ar urma să reglementeze programul de after school în școlile de stat, în așa fel încât părinții să nu mai plătească acest lucru pentru copiii lor.

After schoolul încercăm să îl asigurăm public. Salariul mic la cadrul didactic l-a determinat să încerce să mai facă ceva ca să supravieţuiască. (…) Eu cred că prin lege putem să reglementăm (after school – n.r.)”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației crede că este necesară o clarificare legislativă în această privinţă.

„Cred că trebuie să facem o clarificare legislativă, pentru că, într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei. Pentru că eşti profesor pentru învăţământul primar sau învăţător patru ore şi apoi primeşti la after schoolul pe care tu îl dezvolţi, tot în şcoală şi încasezi bani de la părinţi. Va trebui să găsim o soluţie. Este un fenomen de masă, aşa cum un fenomen de masă a început să fie şi acela care este tot o chestiune de etică: nu poţi să îţi chemi copilul acasă la o meditaţie particulară dacă tu îl ai elev la clasă”, a spus ministrul Educaţiei.

Din 2019, se schimbă pașapoartele Cum vor arăta noile documente și ce trebuie să facă românii care dețin unul... S-a rezolvat, nu se poate! Metroul din Drumul Taberei este blocat! Inaugurarea se amână pe termen nelimitat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x