Antena Căutare

Alertă alimentară! Un desert vegan cumpărat de alergici, care conţine proteină din lapte, a fost retras de pe piață

Achiziționarea produselor alimentare de pe rafturile magazinelor a devenit periculoasă, mai ales pentru persoanele care suferă de anumite alergii sau au intoleranțe. De curând, un desert vegan a fost retras de pe piaţă, din toate marile magazine, din cauza faptului că acesta conține proteină din lapte, deși nu ar fi trebuit să existe așa ceva în produsul final, potrivit producătorului.

colaj foto cu desertul vegan cu proteina din lapte Galerie
Alertă alimentară! Un desert vegan cumpărat de alergici, care conţine proteină din lapte, a fost retras de pe piață | Shutterstock.com

Produsul destinat a fi un desert pentru persoanele care au o alimentație vegană, care nu consumă alimente de proveniență animală, conținea proteina din lapte, periculoasă pentru persoanele cu alergii.

Un desert vegan a fost retras de pe piaţă, din toate marile magazine, de către Alois Müller GmbH & Co.KG, deoarece, din cauza unei erori, a fost introdusă o proteină din lapte, nedestinată produsului final.

Desertul care conținea ascuns proteină din lapte poate fi periculos pentru cei cu alergii. Ce a comunicat ANSVSA

”Producătorul de lactate Alois Müller GmbH & Co.KG recheamă produsul Müller Vegan Mousse Desert de spumă de ciocolată pe bază de cremă de nuci de cocos (24649 VM Vegan Mousse Schoko) (2 x 70 g) ca măsură de precauţie pentru protecţia consumatorilor”, anunţă, vineri, ANSVSA, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că, din cauza unei erori tehnice de producţie, a fost introdusă o proteină din lapte care nu era destinată produsului finit.

Citește și: Un tip de chipsuri, retrase din supermarket. Cumpărătorii sunt sfătuiți să nu le consume, deoarece conțin o substanță periculoasă

”Acest lucru poate duce la posibile reacţii alergice la persoanele care suferă de o alergie la proteinele din lapte. Pentru persoanele care nu suferă de o alergie la proteina din lapte, mousse-ul este potrivit pentru consum fără restricţii”, a mai transmis sursa citată.

Persoanele cu alergii sunt sfătuite să se abţină de la consumul produselor din loturile vizate – respectiv cele cu data de expirare 13 mai şi 27 mai. Produsul a fost retras din Carrefour, Kaufland, Auchan şi Cora.

Citește și: Alertă în magazine! Carne infestată cu Salmonella, descoperită la rafturi! Ce anunță autoritățile

Atenție ce cumpărați copiilor! Figurine de ciocolată cu posibile bucăți de metal, retrase din hipermarketur

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că două loturi de figurine de ciocolată cu lapte au fost retrase din hipermarketuri, după ce există suspiciunea că posibile fragmente de metal ar putea fi în ele. Clienții care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiți să le returneze la punctele de vânzare pentru a primi în schimb o rambursare sau un schimb.

ANSVSA a anunțat retragerea de la comercializare și de la clienți a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocolată fină cu lapte, din cauza unei posibile contaminații cu anumite corpuri străine de natură metalică, potrivit aceleiași surse.

Alerta alimentară este o notificare emisă de autoritățile competente pentru a informa publicul despre un pericol potențial pentru sănătatea umană legat de un anumit produs alimentar sau băutură. Acest pericol poate fi cauzat de contaminarea cu substanțe periculoase, cum ar fi pesticide, metale grele sau microorganisme patogene.

Alerta alimentară poate include recomandări privind măsurile de precauție care trebuie luate pentru a evita expunerea la acest pericol, precum și informații despre cum se poate returna sau schimba produsul afectat. Este important ca publicul să fie informat și să țină cont de aceste alertă pentru a se proteja de efectele negative asupra sănătății.

Citește și: Alertă alimentară! Spanac contaminat cu Hepatita A, retras din 10 județe. Morcovi baby cu reziduuri de pesticid

Site-ul Ministerului Educației, spart luni dimineața. Ce mesaj au transmis reprezentații ministerului după atacul cibern... Preț cireșe 2023. Primele cireșe au apărut în piețe. Cât costă un kilogram: „Nu-mi permit nici sâmburii”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x