Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Alocațiile copiilor, dublate de Parlament. Când vor încasa bani mai mulți de la stat

Veşti bune pentru milioane de copii. Îşi vor primi alocaţiile dublate cu o lună mai devreme decât a vrut Guvernul. Deputaţii au respins astăzi în Parlament ordonanţa prin care Executivul a amânat majorarea banilor pentru copii până la data de 1 august. Legea ajunge săptămâna viitoare pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

Joaca de-a alocaţiile continuă. Aleşii au decis ca dublarea banilor pentru copii să intre în vigoare de îndată şi nu din august, aşa cum stabilise Executivul.

Dacă preşedintele nu retrimite legea în Parlament şi nici nu este atacată la Curtea Constituţională, 3,6 milioane de copii vor primi de două ori mai mulţi bani chiar de la 1 iulie. Alocaţiile cresc de la 150 la 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi de la 300 la 600 de lei pentru cei cu vârsta de până la 2 ani şi pentru cei cu handicap.

Ultimă oră! Este oficial! De când se dublează alocațiile. Parlamentul a decis!

Practic, statul creşte suma alocată copiilor de la un euro la doi euro pe zi. Potrivit Eurostat, cheltuielile României cu beneficiile sociale pentru copii și familie sunt cele mai mici din Uniunea Europeană.

Este al doilea an consecutiv când se dublează alocaţiile, la propunerea opoziţiei.

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

Impactul bugetar este estimat la 6,6 miliarde de lei, sumă cu mult mai mică celei necesare pentru plata pensiilor speciale.

Recomandari