Antena Căutare

ANI: Mircea Diaconu este incompatibil. Senatorul a fost propus ca ministru al Culturii

Agentia Nationala de Integritate (ANI) sustine ca Mircea Diaconu ar fi in incompatibilitate, insa senatorul spune ca dosarul sau privind conflictul de interese nu a ajuns in nicio instanta si ca, cel mai probabil, in cateva zile va fi adoptata rezolutia finala.

ANI il acuza de abuz in functie si conflict de interese, pentru ca senatorul PNL Mircea Diaconu era, in acelasi timp, si parlamentar si director de teatru si si-a angajat sotia ca regizor.


"De fapt, am facut o lista de promovare a noua persoane din teatru. Una dintre ele este Diana Lupescu, intamplator sotia mea a fost promovata pe functia de regizor artistic al teatrului. I-a scazut salariul cu trei milioane pe luna", a declarat Mircea Diaconu, potrivit Antena3.


Mircea Diaconu a fost propus sa preia portofoliul Ministerului Culturii in viitorul guvern Ponta. Senatorul este un alt nume controversat in noul cabinet dupa Victor Alistar.

Victor Alistar, propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenta si relatii cu societatea civila, are interdictie de a ocupa functii publice timp de trei ani, pana pe 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilitatii sale, ramas definitiv in august 2009.

VIDEO! Evadare de sub ochii politistilor la Piatra Neamt... Ducu Bertzi a colaborat cu Securitatea. Si-a pus garsoniera la dispozitia ofiterilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x