- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Monica Anisie a spus că, în şedinţa de Guvern de vineri, s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă de prorogare a unor termene prevăzute de Legea 1/2011.
"Măsura aceasta a fost cauzată de faptul că, în toţi aceşti ani, guvernele anterioare nu au făcut absolut nimic pentru elevii de clasa a şaptea, care sunt acum în clasa a şaptea, în aşa fel încât aceştia să poată susţine examene naţionale în conformitate cu prevederile Legii 1. Prin urmare, am luat această decizie de a nu pedepsi pe elevii noştri, ci de a construi lucruri noi în anii următori, prin proiectul preşedintelui României, România educată, se prevede ca începând cu anul şcolar în care programele şcolare vor fi construite transdisciplinar vom putea să realizăm şi o astfel de evaluare. Prin urmare, vestea bună pentru părinţi şi pentru elevi este faptul că în anul şcolar următor cei care sunt în clasa a şaptea acum vor susţinea Evaluarea Naţională aşa cum este anul acesta", a afirmat Anisie.
Ulterior, ea a explicat că elevii care intră în clasa a cincea în anul şcolar 2020-2021 vor putea susţine Evaluarea naţională în conformitate cu Legea 1.
De asemenea, în prevederile ordonanţei se prorogă termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale.
"Aşa cum ştiţi, dacă intervenţia Guvernului nu ar fi fost realizată acum, începând cu data de 1 ianuarie, şcolile doctorale îşi pierdeau acreditarea", a susţinut ministrul Educaţiei.
Ea a menţionat că din 2011 "nu s-a realizat nimic" în ceea ce priveşte evaluarea acestor şcoli doctorale.
"Trebuie să menţionez că, de când am venit la Ministerul Educaţiei şi nu am găsit cadrul metodologic realizat, am pus deja în dezbatere publică metodologia de evaluare a şcolilor doctorale, am constituit grupul de lucru pentru realizarea normelor metodologice şi în curând voi aproba prin ordin de ministru aceste norme de punere în practică a evaluării şcolilor doctorale", a spus Anisie.
Anisie a spus că este foarte important pentru acest guvern ca integritatea, corectitudinea "să fie primordială".
"Evaluarea şcolilor doctorale se va face având ca principal criteriu etica", a subliniat ea.
Răspunzând unei întrebări, Anisie a spus că probabil premierul Orban se referea la alt proiect de act normativ la începutul şedinţei de Guvern, explicând că prevederile acestei ordonanţe se regăsesc şi în programul de guvernare.
"Aceste prevederi sunt şi în programul de guvernare", a spus Anisie
Întrebată dacă a avut de-a lungul timpului proiecte de acte normative pe care nu le-a discutat cu premierul, Anisie a răspuns:"Nu".
Anisie a fost întrebată dacă propunerea privind exceptarea de la obligativitatea înregistrării în Registrul matricol unic al studenţilor Academiei de Informaţii este proiectul pe care nu l-a discutat înainte cu premierul.
Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a intervenit spunând că acest proiect a fost prezentat pe lista suplimentară şi necesită clarificări.
"Sunt chestiuni urgente, pe care miniştrii în şedinţa de Guvern le supun dezbaterii, unele se clarifică şi sunt acceptate, dezbătute şi adoptate, altele necesită în continuare clarificări", a afirmat Dancă.
Premierul Ludovic Orban a transmis miniştrilor vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu mai acceptă introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă care nu a fost discutată în prealabil cu el, spunând că nu i se pare normal să se trezească cu ordonanţe de care nu avea habar. Anunţul primului ministru a venit după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unor proiecte de ordonanţă de urgenţă.
Sursa : news.ro
Nu faceți asta acasă! Sfârșit dramatic după ce a încercat o provocare văzută la televizor... O tânără de 20 de ani a murit subit, la scurt timp după ce a născut. Medicii i-au salvat copilul ...