Antena Căutare

Aniversare europeana pentru numarul de urgenta 112

A fost agitatie mare la sediul serviciului unic de urgenta 112 din Deva. Din fericire, nu pentru ca s-ar fi intamplat ceva grav. In toata Europa, se sarbatoreste ziua numarului de urgenta, iar hunedorenii si-au deschis portile pentru copii, cu aceasta ocazie. Si a fost incantare mare printre pici. Ca doar nu in fiecare zi poti sa probezi echipamentele trupelor de interventie

Masina de pomperi a fost in topul preferintelor copiilor. La fel si echipamentele de lupta ale politistilor si jandarmilor.

Scopul vizitei la 112 nu a fost insa doar distractia. Micutii au invatat si ca la urgenta nu se suna din joaca, ci numai daca ai intr-adevar nevoie de ajutor. “Actiunea face parte dintr-o campanie de informare, de la clasele mici, ca sa nu mai sune, sa nu mai avem apeluri abuzive, ca multe apeluri sunt de la tineri de la copii”, a declarat colonelul Marian Isidor, seful Centrului 112 Hunedoara.

Anul trecut, din 670.000 de apeluri primite la numarul unic de urgenta 112, doar 30 la suta au fost cazuri reale. Restul. glume proaste. “Se cer sfaturi medicale, se injura, se pune muzica, se canta. Am primit si sa le incarcam cartela”, a mai precizat colonelul.

Numarul unic de urgenta 112 functioneaza in Europa din 1991, iar in Romania din 2005. In fiecare an, pe 11 februarie se sarbatoreste "Ziua Europeana 112"

Rezultate dezastroase la simularile examenelor nationale... 20 de angajati de la Oltchim au intrat in greva foamei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x