Antena Căutare

ANP: Un deţinut de la Penitenciarul Gherla a vrut să evadeze încercând să perforeze, cu un obiect ascuţit improvizat, peretele camerei; el a făcut o scobitură în perete

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) arată că un deţinut de la Penitenciarul Gherla a vrut să evadeze încercând să perforeze, cu un obiect ascuţit improvizat, peretele camerei în care stătea. "Tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum eronat s-a vehiculat în spaţiul public", precizează ANP, menţionând că o echipă a instituţiei a mers la Penitenciarul Gherla pentru a verifica modul în care s-a produs incidentul.

Potrivit ANP, joi, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare, "eveniment prevenit şi gestionat cu operativitate de poliţiştii de penitenciare aflaţi în serviciu".

Astfel, angajaţii Penitenciarului Gherla au identificat o persoană condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere.

"Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum eronat s-a vehiculat în spaţiul public", precizează ANP.

Conform sursei citate, în legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizată Poliţia Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Articolul continuă după reclamă

"Menţionăm că, în vederea stabilirii circumstanţelor producerii acestui incident, precum şi pentru identificarea şi eliminarea factorilor de risc asociaţi siguranţei deţinerii şi regimului penitenciar, o echipă constituită din specialişti de la nivelul aparatului central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-a deplasat la Penitenciarul Gherla. În prezent, activitatea unităţii de detenţie se realizează în condiţii optime, starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate fiind echilibrată", mai spun reprezentanţii ANP.

Sursa : news.ro

Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis... Un patiser pregătește plăcinte cu bormașina la Târgul de Crăciun. Comerciantul a primit o amendă uriașă -Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x