Antena Căutare

Anunț important pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 octombrie

Potrivit Ministrului Muncii, Marius Budăi, după 1 octombrie va continua recalcularea pensiilor din grupa I și II. Recalcularea trebuia finalizată până pe 30 septembrie, dar în cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, aceasta se va prelungi.

Potrivit Ministrului Muncii, Marius Budăi, după 1 octombrie va continua recalcularea pensiilor din grupa I și II. Recalcularea trebuia finalizată până pe 30 septembrie, dar în cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, aceasta se va prelungi.

„Noi considerăm că am periat toată baza de date, dar dacă cineva descoperă că nu s-a corectat sau nu a fost în regulă, nu-i nicio problemă să facem calcule după 1 octombrie (…) Din septembrie 2020, punctul de pensie va crește de la 1265 de lei la 1775 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 40%”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Până acum, s-au recalculat 81.000 de pensii. Potrivit oficialului, aproximativ 76.000 de pensionari vor primi mai mulți bani.

Pensiile au fost majorate și luna aceasta. Valoarea punctului de pensie a fost majorată de la 1.100 la 1.265 lei. În 2020, ounctul de pensie va ajunge la 1775 de lei.

Articolul continuă după reclamă

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu pensiile speciale. Acestea ar putea fi impozitate cu 10%, respectiv 90%.

Sursă: Capital.ro

ALERTĂ de virus periculos în România! Cum se pot preveni copiii... Telefonul Luizei Melencu se află la unul din băieții lui Dincă?! Familia Luizei a primit din nou un mesaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x