Antena Căutare

Aproape 50% din medicamentele de pe piata sunt inutile!

Un studiu recent realizat de doi cercetatori francezi releva faptul ca aproape 50% din medicamentele de pe piata sunt inutile, iar 5% pot fi extrem de periculoase pentru organism.

Profesorul Philippe Even, presedintele Institutului Necker din Paris, si deputatul Bernard Debre, au adunat in volumul intitulat "Guide des 4.000 de medicamentes utiles, inutiles ou dangereux”, 4.000 de medicamente utile, inutile sau periculoase. Philippe Even a precizat ca aceasta carte este una de informare si nu de opinii.

In cartea lor, cei doi autori sustin ca sunt 50% medicamente inutile, 20% netolerate, 5% cu potential foarte periculos.

Cei doi au declarat ca 56 de medicamente ar trebui retrase urgent de pe piata. Printre ele se numara pastilele contra colesterolului, cele indicate in bolile cardiovasculare, antiinflamatoarele si pilulele contraceptive.

Marii producatori din industria farmaceutica franceza au reactionat la studiul realizat de Philippe Even si Bernard Debre. Acestia considera ca volumul contribuie la alarmarea inutila bolnavilor, amplificand riscul ca acestia sa refuze sa-si mai ia tratamentele.

FOTO: inhealthcare.com

Avertizare meteorologica: Vremea se raceste la sfarsitul saptamanii!... Victor Ponta i-a cerut ministrului economiei sa se implice direct in privatizarea Oltchim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x