Antena Căutare

Astazi incepe bacalaureatul de toamna. 100.000 de liceeni incearca din nou sa treaca examenul maturitatii

In jur de 100.000 de absolventi de liceu incearca din nou obtina o nota de trecere la examenul de bacalaureat. Astazi este programata proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana si in limba materna, care va continua si marti si miercuri. Anul trecut, in sesiunea de toamna a bacalaureatului, doar 16,8% dintre candidati au reusit sa promoveze examenul.

12.726 de candidati s-au inscris pentru sustinerea probelor care au loc incepand de astazi. Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului se va desfasura in 304 centre de examen din toata tara.

Urmatoarea proba din cadrul BAC-ului de toamna, evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna este programata in intervalul 21-22 august. Urmeaza evaluarea competentelor digitale, pe 23 si 24 august.

Rezultatele partiale ale acestei sesiuni vor fi afisate pe 2 septembrie, zi in care candidatii vor putea face contestatii, notele finale urmand sa fie publicate trei zile mai tarziu.

Vezi aici programul complet al sesiunii de toamna a bacalaureatului!

Un sat din Maramures a fost la un pas sa fie mistuit de flacari... O noua amanare in dosarul Rompetrol. Dinu Patriciu afla pe 28 august daca face 20 de ani de inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x