Antena Căutare

Avertisment important pentru românii cu planuri de călătorie în Bulgaria! De ce trebuie să vă feriți

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că miercuri şi joi întreg teritoriul acestei ţări va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie, pe alocuri cu formare de polei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că miercuri şi joi întreg teritoriul acestei ţări va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie, pe alocuri cu formare de polei.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie bulgar a emis pentru perioada menţionată mai multe coduri de atenţionare meteorologică.

Astfel, a fost emis cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile: Stara Zagora, Haskovo şi Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care vor atinge valori între 30 şi 50 litri/mp.

Totodată, a fost lansat cod galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu formare de polei, în regiunile: Vidin, Montana, Vraţa, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo şi Ruse. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu valori între 20 şi 25 litri/mp, şi există pericolul formării de polei.

De asemenea, un cod galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie a fost transmis pentru regiunile Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Sofia, Sofia-Regiune, Pazardjik, Smolian, Plovdiv, Sliven, Yambol, Tărgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna şi Burgas. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu valori cuprinse între 20 şi 30 litri/mp.

"Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate corespunzător circulaţiei pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilităţii reduse", se arată în comunicat.

Schimbări radicale în învățământul românesc. Noul ministru al Educației a început deja primele demersuri... Sărbătoare mare pentru credincioși! Ovidenia, ziua în care se împlinește o dorință! Tradiții și superstiții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x