Antena Căutare

Au început procedurile de intrare în INSOLVENŢĂ a RADET. Cum vor fi afectaţi bucureştenii

Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET. Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Sorin Chiriţă, a declarat că joi CA va lua act de decizia CGMB, după care va înainta Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în insolvenţă a regiei de termoficare

Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET. Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Sorin Chiriţă, a declarat că joi CA va lua act de decizia CGMB, după care va înainta Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în insolvenţă a regiei de termoficare

Preşedintele Consiliului de Administraţie provizoriu al RADET, Sorin Chiriţă, a declarat miercuri că insolvenţa regiei nu îi va afecta în niciun fel pe bucureşteni, aceasta fiind doar o formă de protecţie a regiei.

”Ceea ce s-a întâmplat azi a fost o hotătâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin care ne mandatează pentru iniţierea procedurii de insolvenţă a regiei. Practic, ne punem sub protecţia Tribunalului. Noi doar am prezentat CGMB situaţia gravă în care ne aflăm. Avem o datorie de 3,9 miliarde de lei datorie către ELCEN. Nu avem posibilitatea fizică să o plătim, iar Consiliul General a luat această decizie”, a spus Chiriţă.

El a mai precizat că în Consiliul de Administraţie de joi se va lua act de hotărârea Consiliului General şi va fi înaintată o cerere către Tribunalul Bucureşti pentru intrarea în insolvenţă a RADET.

Întrebat dacă bucureştenii vor fi afectaţi de această decizie, Chiriţă a spus: ”Nu. Sub nicio formă”.

”Insolvenţa este doar o formă de protecţie sub autoritatea tribunalului. Judecătorul va veghea la buna administrare a acestei regii. Insolvenţa îngheaţă penalităţile. Nu vor mai curge penalităţi şi va asigura continuitatea serviciului şi pentru această iarnă, şi pentru iarna viitoare. Vorbim de o reorganizare, nu de falimentare. Avem pe umeri milione de oameni care sunt racordaţi. Nu putem sta cu mâinile în sân. Preferăm să ne încetăm mandatul", a declarat Chiriţă, precizând că şedinţa de joi va fi ultima a acestui Consiliu de Administraţie al RADET.

"După declararea insolvenţei, administratorul judiciar va prelua conducerea acestei eegii”, a adăugat preşedintele Consiliului de Administraţie provizoriu al RADET.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre care prevede mandatarea Consiliului de Administraţie (CA) al RADET pentru a lua "toate măsurile necesare continuării actrivităţii şi garantării livrării agentului termic".

Potrivit proiectului de hotărâre, CA al RADET este mandatat să ia "toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii RADET, în vederea garantării livrării agentului termic pentru populaţie şi pentru instituţiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică".

Consilierii generali au votat şi un amendament la acest proiect, care prevede începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET. Amendamentul a fost votat cu 28 de voturi "pentru", din partea consilierilor PSD şi ALDE.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Sorin Chiriţă, a declarat că joi CA va lua act de decizia CGMB, după care va înainta Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în insolvenţă a regiei de termoficare.

"Insolvenţa înseamnă reorganizare, nu faliment", a declarat Sorin Chiriţă.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).

Adio, inundații în Capitală! Ultimele ploi nu au mai cauzat probleme majore bucureștenilor!... Ninge în România! Oamenilor nu le vine să creadă. Primele imagini cu zăpadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x