Avertisment pentru bugetarii din România! Ce se va întâmpla cu măsura șomajului tehnic. Orban: „Cine nu îşi face datoria, va pleca”

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, vineri, că măsura şomajului tehnic nu se mai poate aplica, avertizând, totodată, că bugetarii care nu își vor face datoria, vor fi concediați.

Avertisment pentru bugetarii din România! Ce se va întâmpla cu măsura șomajului tehnic. Orban: „Cine nu îşi face datoria, va pleca”

Premierul a explicat că măsura şomajului tehnic pentru bugetari ar fi fost eficientă dacă putea fi aplicată timp de o lună, ceea ce nu mai este posibil, având în vedere ridicarea stării de urgenţă în 15 mai.

„Nu mai este aplicabilă pentru că se va încheia starea de urgenţă pe 15 mai, măsura ar fi fost eficientă dacă puteam să o aplicăm o lună, adică 15 zile să lucreze unii şi în timpul ăsta jumătate să stea acasă”, a spus premierul.

Ludovic Orban, despre bugetari: Cei care nu își fac datoria vor pleca acasă

Întrebat dacă în aceste condiţii mai există solidaritate între angajaţii de la stat şi cei de la privat, Ludovic Orban a spus că cei mai mulți bugetari îşi fac datoria, iar cei care nu o fac vor pleca acasă.

„Există solidaritate, cea mai mare parte a angajaţilor din instituţiile publice îşi fac datoria. Cine nu îşi face datoria, va pleca. Pe de altă parte, am luat în calcul şi un lucru care nu este lipsit de semnificaţie. În foarte multe familii există persoane afectate de şomaj tehnic, sunt familii în care sunt persoane angajate în instituţii publice şi persoane angajate în mediul privat. Dacă afectam ambele venituri ale familiei, ar fi existat un risc mai mare.

De asemenea, există şi un alt lucru pe care vi l-am spus din capul locului, intenţia noastră este să nu aplicăm politici de austeritate, menţinerea unei cereri la un nivel cât mai ridicat reprezintă o garanţie a unei recuperări economice cât mai rapide, atâta timp cât omul are venituri, atâta timp cât îşi păstrează dorinţa de a cumpăra, atâta timp cât uşor, uşor revine la un consum normal, acest semnal va fi semnal pozitiv inclusiv pentru economie şi va permite reluarea foarte multor activităţi de producţie, de servicii care sunt aferente satisfacerii nevoilor oamenilor”, a răspuns premierul.

Cea mai tânără persoană ucisă de coronavirus în România! 26 de ani! Ce alte probleme de sănătatea avea

Acesta a explicat că nu s-a luat o decizie nici în ceea ce priveşte reducerea indemnizațiilor demnitarilor. „Dacă vom lua o decizie, vom anunţa”, a mai spus premierul.

Premierul, despre intituțiile de spectacol

În ceea ce priveşte bugetarii din instituţiile de spectacol care nu vor mai beneficia de şomaj tehnic, prmierul a spus: „Chiar dacă stau acasă, organizează spectacole pe online şi chiar au fost câteva momente extrem de frumoase pe care cred că le-au apreciat toţi românii. Uşor, uşor vor exista o redeschidere a activităţilor şi în domeniul cultural, dar sigur după o analiză foarte serioasă astfel încât relaxarea diferitelor măsuri să genereze efecte minime în ceea ce priveşte riscul de răspândire a bolii”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că şomajul tehnic pentru cei din instituţiile publice „nu mai este de actualitate” având în vedre că ne apropiem de finalul stării de urgenţă, dar şi pentru că mulţi din sectorul public sunt implicaţi n prima linie a luptei mpotriva coronavirus.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici!

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole
Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri