Căutare Live

Baconschi: Romania nu a gazduit inchisori secrete ale SUA

Ministrul de Externe Teodor Baconschi sustine ca sunt nefondate acuzatiile conform carora lideri al Qaeda au fost interogati in inchisori secrete pe teritoriul Romaniei si considera acest subiect inchis. Reactia vine dupa ce ziaristii americani de la Associated Press si CBS au anuntat ca informatii vitale pentru capturarea si uciderea lui Bin Laden au fost obtinute in tara noastra.Acuzatiile nu au fost confirmate de oficialii americani."S-au facut acuzatii complet nefondate la adresa Romaniei si a altor state, presupunandu-se ca ele ar fi gazduit, pe vremea fostei administratii americane, niste asa-numite baze secrete CIA sau ceva de felul asta. Nu-i adevarat",


Ziaristii de la Associated Press si CBS au afirmat ca primele informatii despre locul in care se ascunde Osama bin Laden au venit dintr-o inchisoare CIA din Romania. Existenta unor astfel de locatii secrete ale CIA pe teritoriul Romaniei a fost subiectul unei ample anchete a Parlamentului. Iar concluzia a fost ca nu au existat aceste centre de detentie.

Un raport ONU din ianuarie anul trecut consemna faptul ca detentia secreta este o forma de tortura, iar Statele Unite au practicat astfel de acte si au trimis suspecti de terorism in tari aliate precum Romania si Polonia. Guvernul roman a negat in mod constant acest aspect.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Dorel loveste din nou! Mii de argeseni au ramas fara cablu TV, internet si telefonie fixa... Seful organizatiei de tineret a PDL din Buhusi, Radu Marginean, mort in conditii suspecte...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri