Antena Căutare

Când se deschid pârtiile. Data la care pasionații de schi pot merge la munte

În zonele montane deja s-a instalat iarna, zăpezile acoperind vârfurile munților. Cu această ocazie, administratorii pârtiilor au emis comunicate pentru a-i ține pe turiști la curent cu deschiderea sezonului de schi.

schior care coboară pe pârtie sub o telecabină Galerie
Se pregătește deschiderea pârtiilor de schi din țară | Shutterstock

Iubitorii sporturilor de iarnă încep să își ”încălzească” schiurile dat fiind că se apropie începutul lunii decembrie. Dorind să profite și de minivacanța de la începutul lunii, aceștia sunt nerăbdători să afle când se deschid pârtiile din țară.

Începerea sezonului este, pe bună dreptate, startul sărbătorilor. De la mic, la mare, toți turiștii, români sau străini, se bucură de zăpadă, aer curat, momente minunate în familie și, bineînțeles, de sporturile de iarnă.

Citește și: Când se aprind luminițele de Crăciun în 2023 în București și în țară

Chiar dacă a nins la munte încă de săptămâna trecută, entuziaștii sporturilor de iarnă încă nu pot lua cu asalt pârtiile din țară.

Administratorii pârtiilor au emis comunicate pentru a calma spiritele și pentru a nu le spulbera chiar toate speranțele turiștilor.

Citește și: Ce înseamnă dacă ai aceste semne pe cauciucurile de iarnă M+S, M.S. sau M&S. La ce ar trebui să fii atent

Când se vor deschide pârtiile de schi și unde se vor putea bucura turiștii de sporturile de iarnă

Deschiderea sezonului de știri se lasă așteptată. Mulți entuziaști sunt nerăbdători pentru a afla când și unde pot schia. Din cauza vremii încă blânde, zăpada nu s-a instalat corespunzător pe pârtiile din țară.

Citește și: O nouă pârtie de schi în România. Unde se pot bucura românii de sporturile de iarnă

Însă, potrivit unei surse, este posibil ca începând cu weekendul viitor, care coincide cu o minivacanță pentru români, să înceapă să se deschidă unele pârtii.

Deși încă se așteaptă să se adeverească pronosticurile meteo de weekendul viitor, administratorii pârtiilor Azuga și Sinaia au emis comunicate pentru a împărtăși pasionaților când se deschis pârtiile.

Citește și: Cât a ajuns să coste kilogramul de carne de porc, acum, înainte de decembrie. La ce să te aștepți pentru Crăciunul din acest an

Azuga

Tunurile de zăpadă artificială au fost deja activate pe pârtia din Azuga, iar stratul de zăpadă s-a acumulat. Cu toate acestea, administratorii pârtiilor au transmis că încă nu sunt gata toate pregătirile esențiale deschiderii sezonului.

Aceștia au declarat că nu se va deschide sezonul începând cu acest sfârșit de săptămână, însă îi asigură pe români că totul va fi gata pentru minivacanța de 1 decembrie.

Citește și: Cum poți dezgheța geamurile și ușile mașinii repede. Trucul care îți salvează timpul dimineața

Conform administratorilor pârtiilor, citați de sursa menționată mai sus: „Ne pare rău să vă dezamăgim, însă zvonurile că pe pârtiile din Azuga se schiază în acest weekend sunt false. Fake news. Așa cum am promis, dăm startul sezonului de schi pe data de 30 noiembrie. Sunteți pregătiți?”

Sinaia

Pârtiile din Sinaia se lasă mai mult așteptate, din cauză că, deși a nins, stratul de zăpadă nu este unul consistent. Dat fiind că la finalul săptămânii sunt așteptate ninsori, iubitorii sporturilor de iarnă ar putea avea parte de o surpriză plăcută.

Însă, pentru moment, pârtiile din Sinaia rămân închise.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lunii decembrie. Sărbătorile de iarnă se vor „așterne” pe zile călduroase

Iubitorii sporturilor de iarnă trebuie însă să fie pregătiți pentru a afla vești cât se poate de bune, dat fiind că iarna se instalează treptat în toată țara.

Rezultate Loto 23 noiembrie 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Ce spunea Rona Hartner despre presupusa idilă cu Emil Constantinescu. Actrița a fost implicată într-un scandal de propor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x