Antena Căutare

Cum poți dezgheța geamurile și ușile mașinii repede. Trucul care îți salvează timpul dimineața

Pentru șoferi, unul dintre cele mai puțin plăcute aspecte ale iernii este munca pe care trebuie să o depună atunci când zăpada a căzut pe mașina lor peste noapte și au înghețat mașina și geamurile. În plus față de îndepărtarea zăpezii sau a gheții de pe mașină, trebuie să aștepte câteva minute pentru ca vehiculul să se încălzească, deoarece parbrizul este acoperit de gheață.

Cum poți dezgheța geamurile și ușile mașinii repede. Trucul care îți salvează timpul dimineața Galerie
A venit iarna iar șoferii se cofruntă mereu cu gheața care se formează pe parbrizul mașinii lor. | Profimediaimages.ro

În perioada iernii, pentru șoferi cel mai greu lucru este dezghețatul parbrizului. În urma unor zile cu temperaturi scăzute, se resimt consecințele și majoritatea șoferilor se confruntă cu o problemă dimineața: mașina lor este înghețată. Acest lucru poate face condusul extrem de periculos, așa că este esențial să dezghețați geamurile înainte de a porni la drum.

Există mai multe metode care vă ajută să desghețați rapid mașina, fie că sunt soluții făcute în casă sau produse cumpărate din magazin. Iată cum dezgheți eficient și ieftin parbrizul mașinii.

Citește și: Cât a ajuns să coste să-ți schimbi cauciucurile cu unele de iarnă. Românii trebui să caute adânc în buzunare

Cum dezgheți simplu parbrizul mașinii și cum scapi de gheață și aburi eficient dimineața

Mulți oameni se vor pregăti pentru deplasarea de dimineață pentru a constata că mașina lor este înghețată, așa că trebuie să desghețe parpbrizul și ușile.

A te urca la volan și a conduce cu parbrizul înghețat poate fi incredibil de periculoas, așa că este important să dezghețați geamurile înainte de a porni la drum.

Dacă mașina și geamurile autoturismului dumneavoastră sunt înghețate din cauza vremii reci și aveți nevoie urgentă de câteva sfaturi despre cum să le dezghețați, atunci parcurgeți rândurile de mai jos pentru a afla ce soluțiia veți cînd vă grăbiți dimineața săajungeți la muncă.

Citește și: Vine iarna! Pregătirea autoturismului din timp este esențială. Ce este de făcut și ce nu trebuie să scapi din vedere

Cum îmi pot dezgheța rapid mașina și geamurile rapid

Există câteva metode pe care le puteți folosi pentru a face acest lucru.

Ar trebui să începeți întotdeauna procesul de dezghețare pornind motorul și punând aerul condiționat pe treapta care indică cea mai puternică ventilație de căldură, vizând parbrizul din față și cel din spate.

În al doilea rând, puteți folosi un spray degivrant care poate fi găsit în aproape orice supermarket.

De asemenea, apa sărată ajută la topirea imediată a stratului de gheață format peste noapte. Puneți apă cu sare într-o sticlă cu pulverizator și stropiți pe părțile înghețate ale vehiculului dumneavoastră.

Dacă nu aveți la îndemână altceva, puteți folosi alcool izopropilic diluat cu apă. Amestecați două părți de alcool izopropilic cu o parte de apă și turnați-l pe zonele înghețat, recomandă Standard.

Citește și: Cea mai buna metodă pentru dezaburirea parbrizului. La ce truc apeleaza inclusiv inginerii NASA

Riscurile la care te expui dacă vei conduce mașina cu parbrizul înghețat. Este ilegal să conduci cu parbrizul și geamurile înghețate

Gheața de pe parbriz și de pe geamuri vă va distorsiona vederea, crescând semnificativ riscul unui accident. Codul rutier prevede că este ilegal să faceți acest lucru.

Aceasta spune că, în condiții meteorologice nefavorabile, șoferii trebuie să dezaburească și să curețe toate oglinzile și luminile.

De asemenea, oamenii trebuie să se asigure că plăcuțele de înmatriculare sunt vizibile și să îndepărteze toată zăpada din vehiculul lor, deoarece aceasta ar putea cădea în calea altor șoferi. Însă, nu este ilegal să conduceți cu zăpadă pe acoperișul vehiculului.

Un lucru esențial pe care trebuie să îl mai știe șoferii este că, potrivit newsone.ro, valabilitatea permiselor de conducere ar putea fi modificată de la 10 la 15 ani, lucru care înseamnă un stres în minus și mai puține drumuri dacă aveți nenorocul să trebuiască să reînnoiți permisul de conducere iarna, când drumurile sunt greu de parcurs și autoturismul înghețat.

Modificarea face referire la categoriile AM, A1, A2, A (mopede și motociclete) și B, B1, BE (autoturisme), pentru care valabilitatea permiselor ar crește de la zece la 15 ani, însă doar pentru șoferii cu vârsta de până la 70 de ani, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Trucuri pe care șoferii nu le-au știut

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x