Antena Căutare

Cât te costă să montezi anvelopele de iarnă. Cum este influențat prețul în funcție de mărime

Prețul montării anvelopelor de iarnă poate varia în funcție de autoturism, diametru, dar și alți factori importanți. Iată la ce sume să te aștepți înainte să faci o programare!

Galerie
Cât te costă să montezi anvelopele de iarnă. | profimediaimages.ro,

Schimbarea anvelopelor de iarnă este un proces esențial pentru siguranța și performanța autoturismului în sezonul rece.

Mulți șoferi uită de cele mai multe ori să schimbe anvelopele, însă există și câțiva șoferi care au luat în calcul încă de pe acum să apeleze la această schimbare.

Citește și: Decorațiunile de Crăciun au umplut magazinele! Cât costă un set de globuri în luna octombrie

Iată cât costă în luna octombrie a anului 2024 să schimbi anvelopele de iarnă!

Articolul continuă după reclamă

Cât te costă să montezi anvelopele de iarnă

Deși vremea în care predomină zăpada, poleiul sau gheața nu și-a făcut încă apariția, experții din domeniu recomandă tuturor conducătorilor auto să își schimbe cauciucurile cât mai curând pentru că urmează ca vremea să se răcească.

Atunci când temperaturie din termometre scad sub 7 grade Celsius, anvelopele își pierd din eficiență, iar schimbarea lor cu cele de iarnă este prioritară.

În România există mii de modele de anvelope, iar, de cele mai multe ori, proprietarii mașinilor aleg să meargă pe mâna experților pentru a nu face o greșeală cumpărând ceea ce consideră ei că înseamnă calitate și performanță.

Spre exemplu inspectorul ITP Marius Dobrin susține că șoferii nu ar trebui să achiziționeze cauciucuri de tip all-season, ci să se îndrepte spre alte mărci cunoscute și acreditate.

Citește și: Ce salariu primesc angajații secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024! Cât încasează pentru fiecare zi de lucru

Costul pentru a monta cauciucuri de iarnă pe mașină nu pare a fi unul exagerat pentru un moment cel puțin, în cele mai multe service-uri și vulcanizări din țară prețul încadrându-se în suma de aproximativ 200 de lei în funcție de mașină.

Este bine de știut că prețurile variază în funcție de diametru, iar deseori pachetele stabilite de vulcanizări sau service-uri sunt mult mai avantajoase decât par. În general aceastea conțin demontare roată, demontare anvelopă existentă pe mașină, verificare-curătare jantă de plumbi vechi, montare anvelopă nouă, echilibrare roată, montare roată pe mașină și reglare presiune.

Înafara pachetelor promoționale, potrivit prețurilor unui service din București, demontatul și montatul plus echilibrarea celor 4 roți poate ajunge la 120 de lei pentru diametrul R14 - R18 la autoturism, la 140 de lei pentru diametrul R19 - R24, la 150 de lei pentru un diaetru de R15 - R18, la 170 de lei pentru un diametru de R19 - R24 și la 200 de lei pentru un diametru de R21 - R24.

Pentru cei care sunt interesați să cumpere anvelopele, potrivit Capital prețurile sunt următoarele:

14 inch: începând cu 170 de lei, respectiv 680 de lei pentru un set complet;

15 inch: începând cu 195 de lei, respectiv 780 de lei pentru un set complet;

16 inch: începând cu 205 lei, respectiv 820 de lei pentru un set complet;

17 inch: începând cu 249 de lei, respectiv 996 de lei pentru un set complet;

18 inch: începând cu 262 de lei, respectiv 1.048 de lei pentru un set complet;

19 inch: începând cu 323 de lei, respectiv 1.292 de lei pentru un set complet;

20 inch: începând cu 374 de lei, respectiv 1.496 de lei pentru un set complet;

21 inch: începând cu 499 de lei, respectiv 1.996 de lei pentru un set complet.

Citește și: Ce salariu are un șofer de tir străin care lucrează în România. Pe lângă cazare, acesta spune că „este dublu ca în Filipine”

Când începe Black Friday 2024. Anunțul făcut de principalii retaileri. Cine a dat deja startul campaniei... „Prezervativul digital”, ce este și cum ajută la combaterea unui fenomen care a luat amploare în lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii Joi, 24.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x