Antena Căutare

Ce salariu primesc angajații secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024! Cât încasează pentru fiecare zi de lucru

Salariile membrilor secțiilor de votare nu sunt deloc de neglijat. Iată câți bani încasează anul acesta!

Galerie
Ce salariu primesc angajații secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024! | Shutterstock.com / Hepta / Profimediaimages

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în mai puțin de o lună, iar românii care au luat în calcul să se angajeze la secțiile de votare sunt nerăbdători deja să își primească salariul.

Atât în primul tur, cât și în cazul celui de-al doilea, românii vor putea să câștige sume de bani considerabile.

Citește și: Ce salariu are un șofer de tir străin care lucrează în România. Pe lângă cazare, acesta spune că „este dublu ca în Filipine”

Iată cu cât sunt plătiți angajații secțiilor de votare!

Articolul continuă după reclamă

Ce salariu primesc angajații secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024!

Așa cum se întâmplă de obicei, alegerile prezidențiale din acest an au loc tot în două tururi, primul având loc în data de 24 noiembrie, iar cel de-al doilea în data de 8 decembrie.

Românii sunt îndemnați să participe la vot, dar și să se angajeze la secțiile de votare pentru a câștiga un salariu mulțumitor.

Spre exemplu, un președinte de secție primește aproximativ 4 200 de lei pentru activitatea desfășurată, la care se adaugă în plus încă 35 de lei pe zi pentru o indemnizație de protocol, dar și încă o sumă de bani necomunicată pentru pregătirea făcută în prealabil.

Potrivit Spy News.ro, acesta ar fi plătit cu suma de 330 de lei pe zi.

Citește și: Câți bani încasează patiserii din România și de ce fug oamenii de acest job. Angajatorii susțin că salariile sunt ca în Occident

Ceilalți angajați ai secțiilor de votare ar fi plătiți cu suma de 162 de lei pe zi, iar printre aceștia se regăsesc; membri din secțiile de votare, informaticieni sau personalul auxiliar.

Cei care și-au luat angajamentul de a lucra în secțiile de votare sunt plătiți pentru 13 zile de muncă, fapt care duce la un salariu de 2 106 de lei.

Toți angajații secțiilor de votare au nevoie de o perioadă de training în care sunt învățați și obișnuiți cu activitățile pe care urmează să le desfășoare. Plata se va efectua și pentru zilele petrecute în acest scop, însă sumele diferă în funcție de postul ocupat.

Românii au avut oportunitatea de a câștiga bani prin intermediul acestor tipuri de activități și în cadrul alegerilor europarlamentare din vara acestui an, astfel că în august, angajații secțiilor de votare au fost plătiți cu sume care au pornit de la 162 de lei.

Comisiile de la noi din țară sunt formate din persoane cu diferite funcții care alcătuiesc o echipă eficientă și necesară pentru ca totull să se desfășoare conform planului.

În funcție de atribuțiile și de responsabilitățile pe care oamenii le au, sumele diferă chiar și de la an la an.

De-a lungul timpului, această activitate a devenit tot mai interesantă atât în rândul tinerilor, cât și adulților, mai ales că este un job care implică o scurtă perioadă de timp, dar care are, totuși, o renumerație destul de bine plătită.

Participarea la organizarea votului poate fi considerată, de asemenea, o experiență importantă prin care angajații își dezvoltă abilități precum: atenția la detalii, organizarea și lucrul în echipă.

Citește și: Salariul minim va putea crește de la 1 ianuarie 2025. Câți bani ar încasa românii în plus

Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit. Semnificația persoanelor decedate în vis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii Joi, 24.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x