Antena Căutare

Cât va costa consultația la medicul de familie din 1 februarie 2024. Românii vor plăti medicul când vor avea nevoie de el

Românii vor plăti medicul de familie începând cu 1 februarie 2024. Cât va costa consultația la medicul de familie.

imagine cu medicul de familie care are bani in mana Galerie
Românii vor plăti medicul când vor avea nevoie de el de la 1 februarie 2024. | shutterstock.com

Începând cu data de 1 februarie 2024, sistemul medical din România se confruntă cu o schimbare semnificativă, afectând direct contribuabilii. Consultațiile la medicul de familie, care până acum erau gratuite, vor deveni doar contra cost.

Această decizie radicală vine în urma disensiunilor dintre medicii de familie, specialiștii din ambulatorii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), relatează RomaniaTV.

Citește și: Ce salariu are un medic de familie în România. Sumele “ireale” pe care le încasează

Cât va costa consultația la medicul de familie

Problemele financiare cu care se confruntă sistemul de sănătate din România devin acum evidente, iar nemulțumirea printre medici este tot mai pronunțată.

Tarifele decontate de CNAS, situate în prezent la 30 de lei pentru o consultație, cu o perspectivă de reducere la sub 20 de lei, în contextul crizei economice, sunt principalul motiv al protestelor specialiștilor și al plângerilor acestora.

Impactul direct al acestei schimbări va fi resimțit de pacienți, care vor trebui să suporte costurile fiecărei consultații.

Citește și: La Deva o femeie susține că a fost dusă eronat la morga: „M-a trezit Dumnezeu”. Medicii, stupefiați. Ce i s-a întâmplat femeii

Se estimează că tariful unei consultații la medicul de familie va crește semnificativ, ajungând la cel puțin 40 de lei sau 50 de lei

Se estimează că tariful unei consultații la medicul de familie va crește semnificativ, ajungând la cel puțin 40 de lei, în timp ce o vizită la un specialist din ambulatoriu ar putea costa 50 de lei sau chiar mai mult.

În ciuda eforturilor CNAS și Guvernului de a găsi soluții pentru a tempera tensiunile, medicii de familie și specialiștii din ambulatorii anunță noi proteste, solicitând condiții mai favorabile și tarife echitabile.

Cetățenii români se tem că vor avea acces tot mai redus la servicii medicale de bază

Această schimbare aduce o povară financiară suplimentară pentru cetățenii români, care se tem că vor avea acces redus la servicii medicale de bază și că taxarea consultațiilor va afecta negativ sănătatea publică, cu consecințe posibile pe termen lung.

În încercarea de a evita o destabilizare gravă a sistemului de sănătate, medicii de familie și specialiștii din ambulatorii au programat întâlniri cu CNAS și Guvernul pentru a explora posibile soluții. Discuțiile includ diverse scenarii, precum majorări de tarife sau acordarea de subvenții guvernamentale, în încercarea de a gestiona această criză în mod responsabil și echitabil.

Citește și: Cum știi dacă ai răcit, ai gripă sau ai făcut Covid-19. Simptomele care diferențiază cele trei boli respiratorii

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Un locatar și-a lăsat bradul veștejit pe scara blocului. Ce au putut să-i facă vecinii pentru gestul său: „Cât a fost ve... Care sunt pașii pe care trebuie să-i faci facă vrei să achiziționezi o locuință în 2024. Ce acte sunt necesare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x