Antena Căutare

Ce este și cu ce se ocupă Anonymous, gruparea de hackeri care a declarat ”război cibernetic” Rusiei. De ce poartă faimoasa mască

Grupul de hackeri Anonymous a declarat „război cibernetic” Rusiei. Gruparea a anunțat că este responsabilă pentru atacul cibernetic asupra site-ul web al canalului rus RT și, ulterior, a informat că a „spart„ baza de date a Ministerului Apărării din Rusia. Iată cu ce se ocupă gruparea de hackeri și ce cauze au mai avut de-a lungul anilor.

un hacker din gruparea anonymous care transmite un mesaj Galerie
Grupul de hackeri Anonymous a declarat „război cibernetic” Rusiei. Gruparea a anunțat că este responsabilă pentru atacul cibernetic asupra site-ul web al canalului rus RT și, ulterior, a informat că a „spart„ baza de date a Ministerului Apărării din Rusia. Iată cu ce se ocupă gruparea de hackeri și ce cauze au mai avut de-a lungul anilor | Captura Youtube

Gruparea Anonymous se descrie ca un colectiv care nu are afiliere politică și care se reunește în jurul unor cauze precum opunerea cenzurii și controlului guvernamental. Membrii grupării promovează libertatea de exprimare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce membrii grupului Anonymous poartă faimoasa mască

În trecut, grupul Anonymous și-a exprimat sprijinul pentru mișcările Occupy și WikiLeaks ale lui Julian Assange. Se crede că gruparea primește pe oricine dorește să se alăture și membrii săi sunt numiți „anons”.

O semnătură caracteristică a lui Anonymous este masca Guy Fawkes, portretizată în romanul și filmul distopic „V for Vendetta”, în care un anti-erou anarhist, care poartă masca, luptă împotriva unui guvern fascist, supremacist alb.

Chiar și dincolo de internet, simpatizanții mișcării l-au purtat pe Guy Fawkes la mitinguri din întreaga lume.

Citește și: Grupul Anonymous a „spart” baza de date a Ministerului Apararii din Rusia. Ce au anunțat hackerii: „Dacă tensiunile continuă...”

O altă caracteristică a grupului este folosirea dispozitivelor sau a programelor text-to-speech care permit anoniilor să-și mascheze vocea în mesajele video.

Anonymous folosește site-ul web „AnonNews” și contul Twitter pentru a face anunțuri despre campaniile lor.

Cum a apărut gruparea de hackeri Anonymous și ce activități majore a avut

Se crede că mișcarea Anonymous a început pe site-uri web de tip imageboard precum 4chan la începutul anilor 2000.

Gruparea a devenit celebră pentru prima dată în 2008, când a declanșat atacuri cibernetice asupra Bisericii Scientologiei. S-a întâmplat după ce instituția a încercat să elimine de pe internet un videoclip controversat al starului Tom Cruise, în care vorbea despre credințele sale religioase.

În 2010, se credea că Anonymous este responsabil pentru atacurile cibernetice asupra Visa, MasterCard și PayPal, după ce firmele de servicii financiare au blocat donațiile către controversatul WikiLeaks.

Citește și: Grupul de hackeri Anonymous a declarat „război cibernetic” Rusiei. Ce s-a întâmplat cu canalul de televiziune rusesc RT

În 2011, Anonymous a lansat o tiradă împotriva Bisericii Baptiste Westboro, cunoscută pentru opoziția sa extremă față de homosexualitate.

Un an mai târziu, după ce SUA au interzis popularul site de stocare Megaupload, Anonymous a închis site-urile Biroului Federal de Investigații (FBI) și ale Departamentului de Justiție.

În aprilie 2012, revista Time a numit Anonymous în lista sa cu cei mai influenți 100 de oameni din lume.

Tot în 2012, mișcarea de hacking a cerut protestatarilor din India să se opună a ceea ce considera cenzură guvernamentală în creștere a internetului, după ce un tribunal din Chennai a cerut celor 15 furnizori de servicii să blocheze accesul la site-uri web de partajare a fișierelor, cum ar fi Pirate Bay.

De-a lungul anilor, grupul a vizat site-uri web de pornografie infantilă și portaluri de recrutare pentru Statul Islamic. De asemenea, a urmărit agenții guvernamentale precum Agenția Centrală de Informații (CIA) și Pentagonul din SUA și Scotland Yard din Marea Britanie.

Nu a fost prima dată când Anonymous ia parte la proteste împotriva discriminării rasiale în SUA. În 2014, anons au atacat site-ul Primăriei din Ferguson, Missouri, după ce Michael Brown a fost împușcat și au amenințat cu atacuri cibernetice împotriva poliției și a guvernului local dacă protestatarii erau răniți.

Citește și: Averile miliardarilor ruși au scăzut dramatic după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina. Cât de mari sunt pierderile

Ce tactici folosesc hackerii din grupul Anonymous

Se știe că Anonymous folosește atacuri Distributed Denial of Service (DDoS), în care hackerii îmbină serverul unui site web cu date care provoacă blocarea acestuia, făcând site-ul inaccesibil.

O altă tactică pe care o folosește este defacement – atunci când paginile site-ului țintă sunt înlocuite cu mesajele și graficele hacktiviștilor.

O metodă înrudită este redirecționarea – în care o modificare a adresei site-ului web ales face ca utilizatorii săi să fie redirecționați către o altă pagină.

Citește și: Cum arată familia lui Volodimir Zelenski. Cine este Olena, femeia care i-a dăruit doi copii președintelui Ucrainei

Grupul folosește, de asemenea, metode mai serioase, cum ar fi doxing, în care informațiile private sau sensibile sunt furate, distrugerea datelor folosind viruși informatici și „phishing” pentru extragerea datelor personale.

Membrii anonimi au avut mai multe confruntări cu legea, agențiile guvernamentale efectuând arestări pentru piraterie informatică, fraudă și urmărire cibernetică.

În 2017, hacktivistul american James Robinson a fost trimis la închisoare timp de șase ani după ce a fost condamnat pentru comiterea de atacuri DDoS.

Un alt hacker, Deric Lostutter, a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce s-a infiltrat pe site-ul unei echipe sportive de liceu pentru a dezvălui adevărul despre un caz mușamalizat de viol.

Te-ar putea interesa și: UPDATE Război Rusia - Ucraina, ziua 3 LIVE TEXT. Moscova acuză Kievul că refuză negocierile și amenință că ofensiva va reporni în plină forță

Averile miliardarilor ruși au scăzut dramatic după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina. Cât de mari sunt pierderile... Război Ucraina - Rusia: Mia s-a născut în stația de metrou unde mama se adăpostea de bombe. Imaginile au emoționat între...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x