Antena Căutare

Cei mai periculoși cinci vulcani din lume

In urma cu doar cateva zile Guatemala s-a confruntat cu o eruptie a vulcanului Fuego care a provocat moartea a 75 de persoane si disparitia a 200. Catastrofa a afectat in total 1,7 milioane de oameni si a mobilizat 23 de trupe de interventii

În urmă cu doar câteva zile Guatemala s-a confruntat cu o erupție a vulcanului Fuego care a provocat moartea a 75 de persoane și dispariția a 200. Catastrofa a afectat în total 1,7 milioane de oameni și a mobilizat 23 de trupe de intervenții. Dar acesta nu este singurul vulcal periculor din lume, iată top 5 vulcani activi care pot distruge Terra.

Cei mai periculoși 5 vulcani activi:

1 Sierra Nevada din Mexic

Cei doi vulcani sunt cuniscuți și sub numele de Centura Vulcanică Transmexicană cuprinzând vulcanii: Pico de Orizaba și Popocatepetl, cu o întindere totală de 900 de kilomeri. O catastrofă provocată de aceștia ar afecta: Ciudad de Mexico, Pueblo și Toluca.

Cei mai periculoși cinci vulcani din lume

2 Muntele Aso din Japonia

Acesta este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, ultima sa erupție a avut loc în septembrie 2015. Cu o înălțime de 1.592 metri, acest munte pune în pericol Kumamoto și Nagasaki. Aso are una dintre cele mai mari caldare din lume, cu o circumferință de aproximativ 120 de kilometri.

Cei mai periculoși cinci vulcani din lume

3 Iwo Jima din Japonia

Acest vulcan se află pe insula cu același nume, situat la aproximativ 1200 de km de capitala Tokyo. Cercetătorii de la Universitatea din Mancherster sunt de părere că o explozie este doar o chestiune de timp deoarece din 1945 cantinatea magmei este de cu aproximativ 20 de metri mai mare. O explozie ar forma un tsunami atât de mare încât ar devasta sudul Japoniei și coasta Chinei.

Cei mai periculoși cinci vulcani din lume

4 Taal din Filipine

Din 1672 și până în zilele noastre acest vulcan a erupt de cel puțin 6 ori, din spusele cercetătorilor și de fiecare dată au murit mii de oameni. Acest vulcan pune în pericol Capitala Manila cu o populație de 22 de milioane de locuitori, fără a lua în calcul faptul că erupția ar duce la provocarea unui tsunami.

Cei mai periculoși cinci vulcani din lume

5 Mayoan din Filipine

Acest vulcan erupe destul de frecvent dar cantitatea de lavă care se scurge este destul de mică. Mayon pune în pericol orașul Legazpi situat chiar la poale, locuitorii trăiesc cu frică de fiecare dată când observă vulcanul cum scoate fum și lavă. În 1814 vulcanul a erupt și a omorât 1200 de oameni, iar specialiștii sunt de părere că o astfel de catastrofă se poate repeta.

Cei mai periculoși cinci vulcani din lume

Anunțul ULUITOR despre cei nouă români morți în accidentul din Ungaria: „În zilele următoare vom afla adevărul despre..”... Grădinițe deschise în vacanța de vară 2018. Lista completă pe sectoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x