Antena Căutare

Centrala nucleara de la Cernavoda poate rezista la cutremure de pana la 7,8 grade pe scara Richter

Rezultatele "testelor de stres" la care a fost supusa centrala nucleara de la Cernavoda i-a determinat pe specialisti sa declare ca aceasta poate rezista la seisme de pana la 7,8 grade pe scara Richter. “Testele de stres” au fost impuse imediat dupa tragedia de la Fukushima.

Totusi, raportul Comisiei Europene arata ca nu au fost complet analizate riscurile in caz de inundatii.


Presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare spune, insa, ca acest lucru nu reprezinta un motiv de ingrijorare, marjele de siguranta ale Centralei Nucleare facand un astfel de scenariu aproape imposibil.

"Raportul Comisiei Europene confirma faptul ca evaluarile efectuate pentru CNE Cernavoda in contextul testelor de stres sunt adecvate, dar mentioneaza ca marjele disponibile pana la aparitia efectelor de tip "cliff-edge" nu au fost suficient analizate", a declarat Borbala Vajda, presedinte CNCAN, potrivit Mediafax.

CNCAN a precizat ca evaluarea riscurilor cauzate de cutremure a fost facuta in conformitate cu standardele internationale curente si cele mai bune practici actuale in domeniu.

La evaluarea marjelor de siguranta pentru rezistenta structurilor, sistemelor si componentelor CNE Cernavoda la evenimente seismice, au participat experti internationali si specialisti din partea Institutului National de Fizica Pamantului, care au confirmat o protectie adecvata a centralei chiar si in cazul unor cutremure extreme.


foto: ro.wikipedia.org

Scolile din Bucuresti ar putea fi inchise pe 9 mai... VIDEO! 25 de autospeciale nou-noute pentru angajatii ISU...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x