Evaluarea Națională ar putea avea cinci probe de examen, asta după ce o serie de modificări propune ar urma să intre în vigoare. Elevii s-ar putea trezi la finele clasei a VIII-a că au mai multe teste de dat, iar profesorii spun că avem de-a face cu o nouă "generație de sacrificiu".
„Generaţia de sacrificiu” din învăţământul preuniversitar din România se apropie de momentul unei examinări pe care Legea Educaţiei Naţionale o prevede încă din 2011.
Elevii nu știu încă ce structură va avea Evaluarea Națională
Elevii care intră anul acesta în clasa a VII-a nu ştiu cum vor da anul viitor Evaluarea Naţională fiindcă Legea Educaţiei Naţionale nr 1./2011 a prevăzut o serie de modificări ce urmează să intre în vigoare din anul şcolar 2020-2021, dar pentru care trebuiau luate măsuri încă din urmă cu trei ani.
Testare cu portofoliu educațional: cinci probe, printre care examen la limba străină
Conform propunerilor, dispar doar probele clasice la română şi matematică şi apare conceptul de portofoliu educaţional. Acesta va cuprinde rezultatele de la cinci probe:
- cea scrisă la limba şi literatura română, care exista şi până acum,
- o nouă probă scrisă transdisciplinară la matematică şi la ştiinţe,
- o probă scrisă la o limbă de circulaţie internaţională,
- o probă practică de utilizare a calculatorului, susţinută în timpul anului şi
- o probă orală transdisciplinară de evaluare a competenţelor civice şi sociale, susţinută în timpul anului.
Acestea sunt prevăzute de articolul 76 din lege, unul dintre puţinele care a supravieţuit în forma sa originală, neamendat, legea prevăzând şi introducerea acestei examinări din anul şcolar 2020-2021.
Incendiu de proporţii într-o localitate din Neamţ. Trei case şi două anexe au ars aproape în totalitate - VIDEO... Răsturnare de situație în cazul lui Ducu Darie! Teatrul Bulandra: ”Nu s-a pus niciodată problema unui transplant!”...