Antena Căutare

CNA recomandă radiodifuzorilor să difuzeze un spot TV cu privire la votul din străinătate

Consiliul Naţional al Audiovizualului recomandă radiodifuzorilor de la nivel local, regional, naţional şi internaţional, să sprijine difuzarea spotului TV referitor la campania de interes public privind exercitarea dreptului de vot al cetăţenilor din străinătate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului recomandă radiodifuzorilor de la nivel local, regional, naţional şi internaţional, să sprijine difuzarea spotului TV referitor la campania de interes public privind exercitarea dreptului de vot al cetăţenilor din străinătate.

Campania este desfăşurată de Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în contextul alegerilor prezidenţiale din anul 2019. Precizăm că, potrivit art. 6 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, decizia editorială de difuzare aparţine exclusiv radiodifuzorului.

Campania electorală pe posturile de radio şi de televiziune publice şi private începe în ziua de 11 octombrie, la ora 0.00, şi se încheie în ziua de 9 noiembrie, la ora 7.00.

Emisiunile vor fi semnalate pe toată durata acesteia prin marcajul „dezbatere electorală”, în situaţia în care participă cel puţin un candidat, şi cu marcajul „emisiune electorală”, în toate celelalte cazuri de programe cu tematică electorală.

Articolul continuă după reclamă

Cu 24 de ore înainte de începerea votării şi până la închiderea urnelor sunt interzise difuzarea oricăror mesaje şi comentarii cu conţinut electoral, a emisiunilor şi spoturilor electorale, precum şi invitarea sau prezentarea în programe a candidaţilor şi a reprezentanţilor acestora şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi.

Sursa : news.ro

Patru cetăţeni chinezi, o femeie şi cei trei copii ai săi, prinşi de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin după ce a... O bătrână a fost bătută cu bestialitate în gara din Iași, femeia își aștepta nepoata. „Au început, maică, să mă bată cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x