Antena Căutare

CNCD a decis ca senatorul Iulian Urban a discriminat comunitatea rroma

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis, la aproape un an de la o sesizare depusa de jurnalistul Dan Tapalaga in acest sens, ca senatorul democrat-liberal Iulian Urban a incalcat "dreptul la demnitate apartinand comunitatii rome". In iulie 2009, Dan Tapalaga scria, sub titlul "Un senator cu discurs anti-tiganesc in PDL", un articol de opinie in care il acuza pe Iulian Urban de faptul ca "posteaza pe blog-ul sau niste texte anti-tiganesti decupate parca din Romania Mare"

"Faptele domnului senator Iulian Urban se incadreaza lejer, ca tot e jurist de meserie, la instigare la ura rasiala. Nu zice de-a dreptul ca e cazul sa taiem niste gaturi de tigani, dar nici departe nu e. Stigmatizeaza o intreaga etnie in cel mai pur stil rasist. Iata titlul cat se poate de sugestiv al unei postari de astazi, 13 iulie: . Cine omoara, fura si ameninta? Tiganii, desigur. Asta se intelege din titlul postarii sale", scria Dan Tapalaga, in iulie anul trecut.

"Dan Tapalaga si-a vazut visul cu ochii. Adica a devenit idolul tiganilor romani, odata ce la cererea lui personala si a Hotnews.ro, CNCD a decis dupa un an de zile ca subsemnatul i-am discriminat pe tigani atunci cand am comentat pe marginea evenimentelor din 2009 de la Sancraieni. Atunci, Tapalaga m-a denumit . In vreme ce membrii maghiari ai CNCD refuza sa se pronunte asupra sutelor de cereri vizand discriminarea romanilor din Harghita-Covasna, Haller Istvan sau Gergely Dezideriu ori Panfile Ana Maria decid cu de voturi ca subsemnatul am discriminat tiganii din Romania", scrie Iulian Urban, intr-o postare pe blogul personal, anuntand, totodata, ca va ataca hotararea Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.

Sursa: hotnews.ro

Malpraxis la Arad: Un medic de 80 de ani a perforat uterul unei paciente... Numarul copiilor care mor in prima luna de viata, de pana la trei ori mai mare in Romania decat in UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x