Antena Căutare

Codul Muncii nu va genera angajari pe termen scurt

Desi a fost laudat de Cabinetul Boc drept o masura care stimuleze angajarile si sa reformeze domeniu, noul Cod al Muncii nu va genera o crestere spectaculoasa a angajarilor pe termen scurt, potrivit PricewaterhouseCoopers Romania. Totusi, acesta va genera oportunitati pentru companiile aflate in plina dezvoltare si pentru angajatii competenti, a declarat Peter de Ruiter, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica.

"Vedem acum semne prudente de imbunatatire pe piata muncii. Nu sunt puternice, dar companiile incep sa faca angajari"



O alta prevedere spune ca in cazul in care o companie se confrunta cu o scadere a cererii si cu o conjunctura economica dificila, aceasta poate decide in mod unilateral reducerea programului de lucru de la 5 zile pe saptamana la 4 zile, reducand astfel costurile de personal cu pana la 20%. Aceasta prevedere va proteja locurile de munca din Romania, potrivit PwC.

Totodata, companiile vor beneficia de o perioada de proba extinsa pentru noii angajati, de pana la 90 de zile pentru functiile de executie si 120 de zile pentru pozitiile de management.

sursa:Jurnalul

foto:Intact Images

Descinderi la locuintele unor presupusi hoti de masini de lux din Capitala... Afaceristul brasovean Ioan Neculaie, condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x