Antena Căutare

Constanta: Medicii au operat o femeie de cancer la san, desi nu suferea de boala

Un diagnostic gresit a schimbat iremediabil viata unei femei din Constanta de 44 de ani. Aceasta a ramas fara un san dupa ce doi medicii au diagnosticat-o si operat-o de cancer mamar, fara ca ea sa fie bolnava. Desi greseala medicala a fost dovedita, singurul care va plati va fi asiguratorul medicilor.


Chirurgul i-a spus ca nu are timp de pierdut. Raul trebuia indepartat. Fara prea multe analize, femeii de 44 de ani i s-a perscris un tratament chinuitor cu citostatice.

Desi nodulul disparuse intre timp, chirurgul i-a recomandat operatia. Presupusa tumora a fost indepartata cu tot cu sanul stang si o parte din muschiul pectoral.

Dupa operatie, medicii nu i-au mai prescris nici un tratament oncologic si nu au mai chemat-o la control. In cateva luni pacienta a primit si acceptul pentru implant mamar.



De frica sa nu recidiveze boala, femeia si-a repetat analizele la Institutul de Oncologie Fundeni. Aici specialistii i-au spus ca a facut degeaba operatia. Nu avea cancer. Presupusa tumora era de fapt mastoza chistica, o afectiune banala.

La doi ani de la operatie, pacienta le-a facut medicilor de la Constanta plangere penala. Dupa ce au analizat analizele si i-au audiat pe cei doi doctori, specialistii au decis:

Conducerea spitalului din Constanta nu are ce sa le reproseze medicilor.

Daca nu va ajunge in instanta cazul, conform legii singurul care va plati va fi asiguratorul medicului. Despagubirile pentru pacienta ar putea ajunge la 30.000 de euro.

Doi manageri, din Salaj si Tulcea, au transformat serviciul de ambulanta in taximetrie... Aur si argint pentru elevii romani, la Olimpiada Balcanica de Informatica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x