Antena Căutare

Controale in statiile RATB din Capitala! Cine nu are card de calatorie, nu urca in autobuz!

Controlorii RATB fac ordine in statiile de autobuz si de tramvai. Ei au instalat adevarate filtre la usile mijloacelor de transport in comun exasperati ca prea multi calatori circula fara bilet. Astfel, cine a platit pentru calatorie, urca, cine nu, risca sa intarzie la serviciu. Si nu e singura metoda pe care o folosesc ca sa-i verifice la sange pe calatori.

Fiecare calator este verificat inca de la intrarea in mijlocul de transport in comun daca are un card de calatorie si apoi este supravegheat strict daca il valideaza. Acest control dureaza cel putin cateva minute dar, indiferent de cat e de aglomerat, nimeni nu scapa de vigilenta inspectorilor. Fiecare autobuz sta pe loc, pana se fac verificari la sange, iar cine n-are abonament si nici bilet, se intoarce la ghiseu sa-si plateasca transportul.

Calatorii sunt nemultumiti de aceasta metoda. Ei spun ca, pentru a controla fiecare persoane care urca, autobuzul sta in statie minute bune si, astfel, intarzie la locul de munca.

Insa, indiferent de nemultumiri, totul trebuie sa treaca prin aparat. Mai marii Regiei Autonome de Trasport Bucuresti vor sa reduca substantial pierderile. Si spun ca "politia" pe care-o fac inspectorii in statii are deja efecte.

"Pe liniile pe care s-a implementat acest proiect, numarul de calatori care si-a achitat titulul de calatorie a crescut in medie cu 15 procente", a spus purtatorul de cuvant al RATB, Brindusa Raeceanu.

Programul de control este unul pilot, pe patru linii de tranport. Dar reprezentantii RATB iau in calcul pe viitor posibilitatea de a extinde proiectul la toate liniile de transport public din Capitala.

Perchezitii in Dambovita: Politistii au retinut mai multi indivizii dintr-o grupare de hoti... Centrul Bucurestiului intra in renovare. Proiectul de modernizare a fost aprobat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x