Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Tânără de 39 de ani, ucisă de coronavirus în doar câteva ore. Anemona nu suferea de alte afecțiuni: ”Acuza o tuse ușoară, dar starea ei s-a alterat brusc!”

De la un un om tânăr, sănătos şi în putere, Anemona a ajuns în statisticile deceselor provocate de coronavirus în doar câteva ore. Sâmbătă, la ora 11, tânăra de doar 39 de ani a fost văzută prima oară de un medic. Femeia a mers pe propriile picioare la un centru medical de permanenţă din Alba Iulia, crezând că la spital nu va fi primită.

”Pacienta s-a prezentat în stare foarte bună. Acuza o tuse uşoară, din când în când, rară. Am consultat-o. Pulmonar, era totul ok, temperatura 36 cu 8. A tuşit o dată, provacată fiind. La întrebarea legată de un eventual contact cu un caz Covid, răspunsul a fost negativ. A spus că are doar o tuse de una, două zile.”, a declarat Mirel Duda, medic centru de permanență Alba Iulia.

Pentru că nu avea simptome şi nici nu se încadra în definiţia de caz, Anemonei NU i s-a făcut testul pentru coronavirus.

Restaurantele rămân închise și după 1 iulie. Izolarea ar putea fi reintrodusă la revenirea în țară. Autoritățile amână noul val de relaxare

Medicul a diagnosticat-o cu o simplă infecţie respiratorie, i-a recomandat un tratament şi a trimis-o acasă. A doua zi, la prima oră, Anemona a ajuns la Urgenţe, în stare gravă. Abia atunci i s-a făcut testul Covid. Rezultatul: pozitiv.

”Starea pacientei s-a alterat brusc, pacienta a intrat în stop respirator, a fost resuscitată şi intubată, apoi a fost ventilată mecanic. Plămânii nu mai funcţionau în sensul că nu mai putea realiza schimbul de gaze, schimbul aeric în plămâni.”, a declarat Dan Crainic, director medical al Spitalului din Alba Iulia.

În doar câteva ore, tânăra, care nu avea nicio altă afecţiune, a fost declarată decedată. Sora Anemonei crede că ar fi putut fi salvată.

Pericolul din spatele coronavirusului. Oamenii care înving virusul rămân cu sechele: ”Boala nu afectează doar plămânii, ci și alte organe!”

"Dacă ea avea COVD de ce i-au dat alt diagnostic şi acestă reţetă şi de ce a fost lăsată acasă. Adică în data de 20 iunie nu avea Covid, avea faringită, iar în data de 21 iunie avea Covid sub formă foarte gravă.”, a declarat sora fetei.

Anemona lucra la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. De acolo ar fi luat virusul, cred reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. În timp ce medicii vorbesc despre o evoluţie tot mai rapidă a coronavirusului, care poate ucide indiferent de vârstă sau stare de sănătate.

În urma anchetei epidemiologice, şi iubitul tinerei a fost depistat pozitiv şi a fost internat în spital. Statisticile oficiale arată că 2% dintre pacienţii români ucişi de coronavirus au vârste între 30 şi 39 de ani.

Recomandari