Antena Căutare

Pericolul din spatele coronavirusului. Oamenii care înving virusul rămân cu sechele: ”Boala nu afectează doar plămânii, ci și alte organe!”

Numărul românilor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, însă despre persoanele vindecate nu vorbește nimeni. Până acum, însă, întrucât medicul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie din România, a declarat că acestea rămân cu sechele. 

Pericolul din spatele coronavirusului. Oamenii care înving virusul rămân cu sechele: ”Boala nu afectează doar plămânii, ci și alte organe!”

Astfel, potrivit medicului Alexandru Rafila, multe dintre persoanele vindecate de coronavirus rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar nu numai.

"Este un procent important de oameni care rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar și la alte țesuturi și organe. S-a constatat că boala nu afectează exclusiv plămânii, și afectează multe alte țesuturi și organe. Există oameni care fac miocardită sau care au probleme la nivelul sistemului nervos.

Pierderea gustului și a mirosului este o chestiune minimală, dar se pare că ea poate să persiste câteva luni.

Restaurantele rămân închise și după 1 iulie. Izolarea ar putea fi reintrodusă la revenirea în țară. Autoritățile amână noul val de relaxare

Sunt multe alte sechele care necesită inclusiv recuperare.

Sunt multe persoane care nu au reușit să se recupereze în urma acestui virus, chiar și persoane tinere.

Dincolo de deces, noi nu ne referim și la consecințele bolii în ceea ce privește sechelele bolii. Procentul este cu siguranță apreciabil",
a afirmat Alexandru Rafila, potrivit HotNews.

Articolul continuă după reclamă

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a depășit 26.000 în țară

Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

În intervalul 28.06.2020 (10:00) – 29.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani.

LISTĂ: Principalele medicamente folosite împotriva coronavirusului și efectul fiecărui tratament în parte

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți.Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste.

LISTĂ: Principalele medicamente folosite împotriva coronavirusului și efectul fiecărui tratament în parte... Gafă uriașă făcută de un profesor supraveghetor la BAC 2020. Cum a ajuns un elev să fie notat de două ori la proba de Li...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x