Antena Căutare

Italia ia decizii cutremurătoare: Pacienții peste 60 de ani sunt lăsați să moară: "Nu mai sunt ventilaţi, li se permite să-şi ia adio de la familie"

Italia are peste 5.400 de morți, depășind numărul deceselor înregistrate în China, țară de unde a pornit pandemia de coronavirus. Sistemul medical este în colaps în Peninsulă, astfel că medicii sunt nevoiți să aleagă cine moare și cui i se oferă o șansă la viață. Recent, un doctor din Parma a povestit că pacienții de peste 60 de ani nu mai sunt duși la spital și ventilați, ci lăsați să își ia adio de la familie.

Italia ia decizii cutremurătoare: Pacienții peste 60 de ani sunt lăsați să moară: "Nu mai sunt ventilaţi, li se permite să-şi ia adio de la familie"
Coronavirus în Italia | veltnews.com

Medicul Gai Peleg lucrează în Parma, acolo unde a fost informat că autorităţile au decis că prioritatea trebuie să fie pe pacienţii care pot fi salvaţi, notează Mediafax.

Totul se întâmplă în contextul în care sistemul medical italian nu mai reușește să facă față numărului mare de îmbolnăviri zilnice cu care se confruntă.

Citește și:

Mărturiile unei jurnaliste din Wuhan: Ce măsură a stopat COVID-19 în China. De două săptămâni nu s- a mai raportat nicio îmbolnăvire

Italia: Cei peste 60 de ani, în stare gravă, sunt lăsați să moară

Astfel, vârstnicii trecuţi de 60 de ani, în stare gravă, nu mai sunt ventilaţi la aparate, pentru ca cei cu şanse mai mari de supravieţuire să poată ocupa paturile.

Italia are peste 5.400 de morți, la o lună de la primul caz depistat

Numărul deceselor cauzate în Italia de epidemia de COVID-19 a crescut cu 651 în ultimele 24 de ore, ajungând la 5.476, o creştere totală de 13,5%, dar o scădere în cifre absolute a bilanţului pe o zi faţă de sâmbătă, când acesta a fost de 793 de morţi, transmite Reuters, citând anunţul Agenţiei de protecţie civilă.

Numărul total al infectărilor a crescut de la 53.578 la 59.138, un plus de 10,4%, cel mai scăzut procent de la apariţia epidemiei la 21 februarie.

Citește și: Ordonanța militară. Românii nu mai au voie să iasă din case pe timpul nopții, decât în anumite condiții

În acelaşi timp, a crescut numărul bolnavilor vindecaţi, de la 6.072 sâmbătă la 7.024 duminică. La terapie intensivă se află 3.009 de pacienţi, faţă de 2.857 în urmă cu o zi.

Regiunea cea mai afectată, Lombardia, rămâne într-o situaţie critică, cu 3.456 de decese şi 27.206 de persoane infectate, faţă de un bilanţ anterior de 3.095, respectiv 25.515 de cazuri

Din 25 martie, persoanele peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din case! Măsuri drastice în România pentru combaterea ... Un bărbat din Bucureşti care s-a filmat în timp ce a apelat fals 112, afirmând că se simte rău şi înjurând, amendat cu 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x