Antena Căutare

Credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Martin. Semnificațiile sărbătorii de dinainte de Crăciun pentru catolici și protestanti

An de an, credincioşii catolici şi protestanţi îl sărbătoresc pe Sfântul Martin! Este ultima petrecere cu de toate, înaintea postului Crăciunului. Însă toate preparatele servite la masa festivă respectă tot felul de superstiţii a căror origine, uneori, se pierd în timp. Anul acesta, petrecerea de Sf. Martin a fost organizată într-un castel de poveste, vechi de sute de ani.

Anul acesta, petrecerea de Sf. Martin a fost organizată într-un castel de poveste, vechi de sute de ani. Cei care au participat la masa festivă s-au bucurat nu doar de cele mai rafinate preparate, dar şi de un vin roşu de calitate, în timp ce atmosfera a fost întreţinută de o formaţie care a interpretat muzică ambientală.

Este ultima petrecere înainte de Crăciun pentru credincioşii catolici şi protestanţi, aşa că majoritatea celor care au venit aici au vrut să profite din plin de mâncarea aleasă şi vinul nou.

Vinul tânăr a fost asortat de bucătarii castelului cu preparate deosebite, create ţinând cont de toate superstiţiile. Aşa se face că, timp de 3 zile, vedete incontestabile au fost carnea de gâscă şi carnea de raţă. Invitaţii au gustat din toate pentru a se asigura că noul an va fi îmbelşugat. Au băut şi din vinul nou, pentru că - potrivit aceloraşi superstiţii - dacă nu o fac, vor fi însetaţi tot anul. După sărbătoarea Sfântul Martin, credincioşii catolici şi protestanţi din Ardeal încep postul Crăciunului.

Profesorii cer pensionarea la 57 de ani, respectiv 55, în cazul femeilor. Cadrele didactice, revoltate de elevii cu prob... RADET a intrat în faliment, dar bucureștenii nu vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Ministrul Economiei: ”Sunt do...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x