În acest dosar s-au constituit părţi civile 90 de persoane, iar sumele solicitate instanţei de ca daune de răniţi şi de urmaşii celor decedaţi în urma incendiului din Colectiv variază între 30.000 euro și 2.000.000 euro. În vederea recuperării prejudiciului, a fost instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce-i aparțin lui Cristian Popescu Piedone.
Primăria Sectorului 4 este parte responsabilă civilmente în acest dosar. Pentru abuzul în serviciu, Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. La ultimul termen, instanţa a aprobat cererea DNA de schimbare a încadrării faptei pentru Piedone şi cele trei funcţionare, dar şi pentru cei doi foşti angajaţi ai ISU inculpaţi, în „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave”, situaţie în care limitele pedepsei se majorează cu jumătate.
După tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 65 de persoane, Cristian Popescu Piedone, pe atunci primar al sectorului 4, a fost acuzat de abuz în serviciu, iar la 5 mai 2016, DNA l-a trimis în judecată, alături de Aurelia Iofciu, fosta şefă a Serviciului autorizări comerciale, Luminiţa Ganea, fost consilier superior, şi Sandra Moţoc, fost referent superior în cadrul aceluiaşi serviciu, toate trei fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu.
Fostul primar Cristian Popescu Piedone şi fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4 sunt acuzaţi de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa pentru aceste fapte este de la 3 la 15 ani.
Andrei Găluț, solistul de la Goodbye to Gravity și singurul membru al trupei care a supraviețuit incendiului din Colectiv, cere opt milioane de euro daune morale și 60.000 de lei daune materiale. Avocatul care îl reprezintă în proces a declarat instanței că Andrei Găluț „se afla acum în Statele Unite, la operații” și că el „e pensionat medical gradul I, la vârsta de doar 29 de ani”.