Căutare Live

Cristian Popescu Piedone va primi pedeapsa maximă în dosarul Colectiv. Instanța a solicitat 40 de milioane de euro pentru daune

Piedone este acuzat că, în calitate de funcționar public, a încălcat mai multe legi aflate în vigoare şi a eliberat acordul de funcționare și autorizația de funcționare pentru SC Colectiv Club SRL, deși clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Cristian Popescu Piedone

În acest dosar s-au constituit părţi civile 90 de persoane, iar sumele solicitate instanţei de ca daune de răniţi şi de urmaşii celor decedaţi în urma incendiului din Colectiv variază între 30.000 euro și 2.000.000 euro. În vederea recuperării prejudiciului, a fost instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce-i aparțin lui Cristian Popescu Piedone.

Primăria Sectorului 4 este parte responsabilă civilmente în acest dosar. Pentru abuzul în serviciu, Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. La ultimul termen, instanţa a aprobat cererea DNA de schimbare a încadrării faptei pentru Piedone şi cele trei funcţionare, dar şi pentru cei doi foşti angajaţi ai ISU inculpaţi, în „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave”, situaţie în care limitele pedepsei se majorează cu jumătate.

După tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 65 de persoane, Cristian Popescu Piedone, pe atunci primar al sectorului 4, a fost acuzat de abuz în serviciu, iar la 5 mai 2016, DNA l-a trimis în judecată, alături de Aurelia Iofciu, fosta şefă a Serviciului autorizări comerciale, Luminiţa Ganea, fost consilier superior, şi Sandra Moţoc, fost referent superior în cadrul aceluiaşi serviciu, toate trei fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

„Funcționarii Primăriei sectorului 4 trebuiau să verifice, înainte de a elibera avizul de funcționare, dacă SC Colectiv deținea autorizația ISU”, susține, în pledoaria sa, procurorul DNA.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone şi fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4 sunt acuzaţi de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa pentru aceste fapte este de la 3 la 15 ani.

Andrei Găluț, solistul de la Goodbye to Gravity și singurul membru al trupei care a supraviețuit incendiului din Colectiv, cere opt milioane de euro daune morale și 60.000 de lei daune materiale. Avocatul care îl reprezintă în proces a declarat instanței că Andrei Găluț „se afla acum în Statele Unite, la operații” și că el „e pensionat medical gradul I, la vârsta de doar 29 de ani”.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Descoperire macabră în Marea Adriatică! Cadavrul unei românce a fost găsit plutind în apele învolburate ale mării...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri