Veste bună pentru români după criza declanșată de pandemia de coronavirus. Ce se întâmplă cu prețurile în perioada următoare

În timp ce în Statele Unite ale Americii problemele cu aprovizionarea se adâncesc pe zi ce trece, Europa se confruntă cu un surplus de carne. Iar România nu face excepţie. Timp de două luni şi jumătate, terasele şi restaurantele au fost închise, iar festivalurile - anulate. În această ecuaţie, avem şi o veste bună: Pe termen scurt, acest surplus s-ar putea traduce în scăderi de preţuri şi promoţii la raft. 

Chiar dacă restaurantele şi terasele au fost închise timp de două luni şi jumătate, abatoarele au continuat să funcţioneze, iar contractele cu furnizorii au fost onorate. Un prim efect: surplus de carne în piaţă.

”Ne confruntăm cu vânzări slabe, iar marfa este din abundență.”, declară Marian Grasu, administrator.

Coronavirus în România, 2 iunie 2020. Live Update. Încă nouă persoane au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul negru ajunge la 1.288

”Este o problemă reală. Majoritatea țărilor europene au trecut prin două luni de pandemie. Asta înseamnă că au fost închise restaurante, pizzerii, turiştii nu au mai fost în vizită, în concedii şi atunci, sigur, consumul de carne şi preparate din carne a scăzut simţitor.”, a declarat și Dragoș Frumosu.

Experţii spun că producătorii vor scădea preţurile sau vor face oferte promoţionale, pentru a scăpa de marfa în plus.

Este greu de făcut în acest moment un top al produselor cu scăderi semnificative, însă la nivelul industriei în acest an pierderile ar putea depăși un milion de euro. Este doar o primă estimare, spun cei din piaţă. Pentru că în acest moment industria ospitalităţii şi sectoarele conexe funcţionează în regim de avarie. La acest restaurant din Capitală, numărul clienţilor de pe terase s-a redus la jumătate.

Chinezii au recunoscut, în sfârșit! COVID-19 n-a avut nicio legătură cu piața din Wuhan: „Este cel mai eficient bio-terorist”

”Mulți clienți au venit, au cumpărat canrea și au vrut să o facă acasăă. S-au întors supărați că la noi în restaurant e mai bună.”, spune Iosif Ștefănescu, executive chef restaurant.

Carnea servită în farfurie e tot de import. Din Australia, Noua Zeelandă sau din Statele Unite ale Americii.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri