Într-un mesaj pe care l-a publicat pe platforma de socializare Facebook, profesoara de Limba română a explicat cum se desfășoară o zi de corectare la examenele naționale – Bacalaureat sau Evaluare Națională. Redăm integral prima parte a mesajului:
În plus, cadrul didactic a spus că lucrările elevilor se corectează într-o atmosferă „extrem de agitate”, dar și că profesorii nu primesc apă sau altceva, pe tot parcursul zilei de corectare, în care nu au voie să iasă din centru.
„Corectarea se petrece într-o atmosferă extrem de agitată, oamenii stau de-a valma la cozi să primească lucrările, să facă schimb, să le predea. În această zi lungă de corectare, profesorii nu au voie să iasă din centru, nici nu primesc apă sau altceva. Totul se face pe repede-înainte”, a mai scris profesoara.
Ea și-a încheiat mesajul susținând că nu sunt vinovați profesorii, ci întregul system de corectare, c ear trebui să fie regândit, astfel încât să se asigure o evaluare corectă a lucrărilor elevilor. „Să ne asigurăm că nu distrugem vieți printr-o corectare de mântuială”, a atras ea atenția.
Un astfel de caz incredibil, în care un elev a primit o notă cu mult mai mare, după contestație, decât după corectarea initial, a fost înregistrat la Brașov. Detalii, în articolul: I-a crescut nota de la 4,60 la 8,10, la Evaluarea Națională 2020, după ce a făcut contestație! Părinții, revoltați!
Noi reglementări de la 1 iulie, în ciuda amânării măsurilor de relaxare. Ce este permis începând de miercuri... Coronavirus România 1 iulie 2020. Live Update. Încă o zi cu număr îngrijorător de cazuri noi de Covid-19. 326 îmbolnăvir...