Antena Căutare

Cum să înveți ușor limba engleză uitându-te la filme

În prezent, există numeroase modalități de a învăța o limbă străină. De la cursuri private și grupuri de discuții, până la cărți cu exerciții și jocuri interactive, ai la dispoziție metode dintre cele mai diverse.

În prezent, există numeroase modalități de a învăța o limbă străină. De la cursuri private și grupuri de discuții, până la cărți cu exerciții și jocuri interactive, ai la dispoziție metode dintre cele mai diverse.

O limbă de circulație internațională, cum este engleza, este mai mult decât utilă atât pentru dezvoltarea ta personală, cât și pentru viața profesională. De aceea, a învăța engleză este o decizie foarte bună.

Dacă nu ai suficient timp pentru a investi în cursuri, află că poți deprinde concepte de bază și chiar mai mult urmărind filmele preferate. Este o metodă simplă și rapidă care merită să fie explorată. Iată cum!

1. Urmărește din nou filmele tale preferate, pentru a înțelege mai ușor conversațiile

Dacă ești începător, urmărește filme care îți plac și cu care ești deja familiarizat. Cunoscând deja povestea care stă la baza producției cinematografice, de această data te poți concentra mai mult pe schimbul de replici dintre personaje.

În cazul în care ai un film sau un serial preferat și știi toate replicile personajelor favorite, îți va fi cu atât mai ușor să asociezi cuvintele din engleză cu ceea ce cunoști deja.

2. Păstrează subtitrarea, dar seteaz-o în limba engleză

Când ești la început, s-ar putea să nu-ți fie chiar ușor să înțelegi tot ce se vorbește în filme. Accentul puternic și specific al personajelor englezești sau americane poate fi intimidant, iar ritmul conversației este, de obicei, unul destul de alert.

În acest caz, nu renunța la subtitrare, însă alege una în engleză. Ascultă cu atenție vocile actorilor și urmărește, în același timp, cuvintele pe ecran. Acest lucru te va ajuta enorm să distingi fiecare cuvânt și să faci imediat legătura între scris și pronunție.

3. Urmărește documentare pentru a învăța cuvinte specifice unui domeniu

Dacă nivelul tău este unul intermediar, nu ar strica să urmărești câteva documentare interesante. În acest fel, îți vei dezvolta foarte mult vocabularul, deprinzând cuvinte și expresii noi, specifice domeniului. În plus, îți vei îmbogăți cultura generală, în timp ce faci o activitate plăcută.

De exemplu, dacă te pasionează călătoriile, gastronomia, istoria, geografia sau tehnologia, ai la dispoziție nenumărate producții cinematografice atractive. Nu numai că îți vei îmbunătăți abilitățile de engleză, dar vei învăța și o mulțime de lucruri noi și interesante.

4. Ia-ți notițe pe parcursul filmului

Chiar dacă, pe moment, ți se pare că reții totul, după ce filmul se termină, vei uita câteva lucruri. De aceea, este recomandat să ai mereu lângă tine un carnețel și un pix sau o aplicație de notițe din telefonul mobil.

Dacă întâlnești cuvinte necunoscute pe parcursul vizionării, apasă butonul de „Pauză” și notează-le. Poți folosi un dicționar român-englez sau englez-român de la Niculescu, în care să cauți imediat sensul cuvintelor.

De regulă, în filme, personajele folosesc un limbaj colocvial și expresii autentice, utilizate de englezi în viața de zi cu zi. Notează-le și, astfel, vei avea un vocabular extins și nu vei uita expresiile noi pe care le întâlnești.

5. Fii atent la accentul personajelor

Vizionarea de filme îți aduce un avantaj imens, în comparație cu exercițiile scrise sau cursurile lungi și complicate. Este vorba despre posibilitatea de a auzi pronunția corectă a fiecărui cuvânt pe care îl întâlnești.

Multe persoane care învață engleza în școală sunt familiarizate doar cu engleza vorbită în Statele Unite, având dificultăți în a înțelege accentul folosit în Marea Britanie sau cuvintele specifice englezilor.

De aceea, pentru a avea o viziune mai amplă asupra limbii, încearcă să urmărești atât filme americane, cât și britanice sau scoțiene. Făcând acest lucru, te vei obișnui cu mai multe tipuri de accent și cu mai multe feluri de exprimare.

Un nou focar de pestă porcină africană confirmat în județul Argeș. Ce transmit autoritățile din județ... Șeful Postului de Poliție Breaza, mort în accidentul din Brașov. Soția și copilul de trei ani se zbat între viață și moa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x