Antena Căutare

2018, anul cutremurelor în România. Oamenii de știință avertizează că urmează cutremure puternice!

Zeci de cutremure s-au produs de la începutul anului în România, cel mai puternic înregistrându-se în dimineața zilei de duminică, 28 octombrie. Previziunile specialiștilor sunt sumbre, întrucât 2018 a fost desemnat anul marilor cutremure.

Zeci de cutremure s-au produs de la începutul anului în România, cel mai puternic înregistrându-se în dimineața zilei de duminică, 28 octombrie. Previziunile specialiștilor sunt sumbre, întrucât 2018 a fost desemnat anul marilor cutremure.

În ultima perioadă, Pământul a înregistrat o reducere a vitezei de rotație. Oamenii de știință de la Universitatea Colorado sunt de părere ca acest fenomen duce la producerea unor cutremure cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter.

Doi cercetători din cadrul echipei de specialiști au susținut, într-un articol publicat în revista „Geophysical Research Letters”, că 2018 va fi anul în care se va produce unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani.

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 octombrie, în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 150 km, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (24km), Nehoiu (28km), Întorsura Buzăului (34km), Târgu Secuiesc (38km), Slănic-Moldova (54km).

De ce s-a resimțit atât de INTENS cutremurul de duminică dimineața. Explicațiile specialiștilor... VIDEO| Un tren a luat FOC! Echipele de intervenție luptă pentru stingerea INCENDIULUI!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x