Nea Gheorghe nu stie nici unde se duce gunoiul, nici cat costa serviciul. Tot ce il intereseaza este sa scape de mizerie macar o data pe saptamana. Spre deosebire de alte capitale europene, la capitolul curatenie, Bucurestiului bate pasul pe loc. Strategia de salubrizare, desi gata de 3 ani, ramane un teanc de hartii.
Voit sau nu, fiecare sector a batut palma cu cine a stiut mai bine. Si unora le-a prins bine. Doar in 2011, intelegerea a scos din bugetul local al Sectorului 3, 60 de milioane de lei.
Din 2014, o singura firma ar trebui sa asigure curatenia in Capitala. Strategia de salubrizare este insa foarte stricta, cu reguli greu de respectat.
Un bulevard ar trebui maturat de doua ori pe zi, o data manual. Iar intr-o zi caniculara, plantele trebuie udate de 12 ori. O sarcina imposibila pentru firmele care au contracte acum. Ar fi nevoie de sase ori mai multe autospeciale si mai multi oameni pentru ca Bucurestiul sa nu se transforme peste noapte intr-o groapa de gunoi.
Asa se face ca orice firma, din orice colt al lumii, va putea sa vina sa stranga gunoiul din Bucuresti. Si nu e deloc putin. 12.000 de tone in fiecare luna. Pana in 2014 insa, fiecare sectorul se curata la mica intelegere. Chiar daca asta inseamna, in medie, 120 de milioane de lei in fiecare luna.