Este cazul mai multor doctori din Gorj care au puțin peste 30 de ani. Crezul lor e să pună cât mai mulți oameni pe picioare, chiar dacă sunt şi momente când regretă că nu și-au construit o carieră în afara țării.
Ovidiu are 32 de ani. Este medic ortoped. După un rezidențiat în Franța, a decis că tot acasă vrea să vină și să ajute românii. A ales un spital mic, în orașul Rovinari, din județul Gorj, dar cu o dorința imensă de a vindeca oamenii. L-am găsit pregătindu-se de operație.
Recunoaște că diferențele dintre sistemul de sănătate din Franța și al nostru sunt mari, iar pacienții sunt uneori nîncrezători din cauza vârstei.
În ciuda tinereții sale, tânărul este foarte apreciat. Cei mai recunoscători sunt bolnavii pe care îi ajută să meargă.
În același spital, am găsit-o și pe Carmen. Și ea, de aceeași vârstă. 32 de ani și același vis: să trateze semenii din țara ei deși a muncit o perioadă într-o clinică din Germania și era chiar pe punctul de a se stabili acolo.
Ionuț este și el printre medicii care au pariat pe țara lor. El s-a specializat și a muncit în Belgia. Este internist și, de trei luni, a fost numit șef secției.
Numai la Spitalul Orășenesc din Rovinari au ajuns, în ultimele luni, 12 medici tineri. Aceştia asigură asistență pentru mai bine de 30 de mii de oameni din șase localități.
Epidemia de coronavirus aruncă lumea într-o nouă criză: cea a măştilor de protecţie... Anunț de ultimă oră! Toate drumurile naționale dintr-un județ au fost închise, din cauza codului Roșu...