- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ecaterina Andronescu anunţă schimbări în ce priveşte viitoarele subiecte la Bacalaureat, luând în calcul ca BAC-ul viitor să conțină și teste grilă.
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat într-o conferință de presă că „este pregătită noua lege a educației, care va avea trei legi: legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic”. În aceeași conferință, Ecaterina Andronescu a afirmat că nu exclude transformarea în școli profesionale a liceelor cu rate scăzute de promovare la Bacalaureat și a vorbit și despre posibilitatea introducerii testelor grilă la examene, evitând însă să să spună dacă subiectele de la examenele următoare vor fi 100% grilă sau numai parțial.
”La Politehnică, de foarte mulți ani, după ’89, lucrările scrise sunt pe itemi obiectivi. S-ar putea să îi supărăm pe unii dintre profesori, dar le vom explica că este calea pe care trebuie să mergem. Sunt mulți care spun că nu se poate la materia X să mergem pe itemi obiectivi. Dar uitați-vă la testele Cambridge. Luăm în calcul, când o să avem situația exactă o să elaborăm metodologia pentru examenele viitoare și o să vă comunicăm”, a declarat Andronescu, potrivit edupedu.ro.
Reamintim că tentativa introducerii testelor grilă la examenele naționale precum Evaluare și Bacalaureat chiar de anul acesta a iscat un scandal major, mulți dintre părinți fiind revoltați de schimbări. Modelele de subiecte prevedeau ca 40% dintre cerințele de la examene să fie itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă.
Ecaterina Andronescu a mai adăugat că cele trei legi ale educației vor fi suspuse dezabetrii publice cât mai curând, urmând ca din toamna acestui an să fie supuse și dezbaterilor din Parlament. “În viitoarea lege extindem autonomia și la nivelul inspectoratelor școlare, dar și la nivelul școlilor. Colegiile centenare și colegiile pedagogice – trebuie să extindem această autonomie care astăzi există în universități, cu autonomie profesională a dascălilor“.
De ce vrea Ecaterina Andronescu să modifice subiectele la BAC
Numărul de contestații depuse, dar și al notelor modificate în urma acestora ”excesiv de mare, ceea ce este un mare semnal de alarmă pentru noi. Un semnal de alarmă care impune automat și măsuri pentru a remedia această situație“, a afirmat ministrul Educației, adăugând: ”În ce constă măsurile: să regândim examenele, din punct de vedere al itemilor obiectivi, și din punct de vedere al formării celor care evaluează. Diferențele sunt inacceptabile!”
Măsuri pentru profesorii care au corectat greșit la Bacalaureat
În contextul în care rezultatele de la Bac de anul acesta și contestațiile depuse de elevi au scos la iveală greșeli grave de corectare din partea profesorilor, Ecaterina Andronescu a adeclarat că va lua măsurile necesare. Astfel, oficialul așteaptă lista nominală a celor care au avut asemenea diferențe mari de note după contestații, după care se va face o analiză. ”Prima măsură ar fi că aceste cadre didactice să nu mai participe la evaluările de anii următori”, a punctat ministrul, o altă măsură fiind și formarea evaluatorilor.
Vezi, mai jos, video cu declarațiile complete ale Ecaterinei Andronescu în conferința de presă, susținută joi, 18 iulie 2019.
Ministrul Educaţiei Naționale, Ecaterina Andronescu, a susţinut joi, 18 iulie, ora 12:00, o conferinţă de presă, la sediul Ministerului Educației Naționale. Principalele teme abordate au fost: rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a (sesiunea 2019), rezultatele finale înregistrate la examenul național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2019), activitatea instituției în primul semestru al anului în curs.
Reamintim că rezultatele finale la Bacalaureat 2019, după soluționarea contestațiilor, în sesiunea iunie-iulie 2019, indică o rată de promovare de 75,5%, în creștere cu 1,8% față de rezulattele inițiale, înainte de contestații - 73,7%.
Comparativ însă cu rezulatatele finale de la BAC 2018, respectiv 74,7%, creșterea este de 0,8%.
sursa video: privesc.eu.
Transhumanța în România și la nivel mondial în ultimii ani... Mega Image continuă parteneriatului cu producătorii locali de legume...