Antena Căutare

Editorial: Protestul Sobaru face inconjurul lumii, dar ocoleste Romania

Incredibila apatia parlamentarilor romani! – se mira presa oc­­ci­­dentala. Incredibila lipsa de vehementa! Nimeni n-a reactionat pe ma­su­ra acestui protest care, petrecandu-se intr-un parlament, e unic in lu­me. Un ales, din opozitie, s-a pus pe bocit. Li­deri marcanti, tot din opo­zi­tie, au dat declaratii de uzura. Unele ins­­pai­­man­tator de politicoase.

Presa occidentala si nu numai ea, chiar si cea din tari africane si asia­tice se mira de lipsa de reactie a parlamentarilor romani. Au trecut peste gestul suicidal ca peste o sedinta ordinara. Pe mine nu ma mira. Ma revolta in schimb lipsa de reactie a neparlamentarilor, civili modesti, fata de Boc, premierul-marioneta care si-a continuat, ca si cand nimic nu s-ar fi petrecut, implinirea milimetrica a ordinului de la Cotroceni. In alte tari, poate ca un parlamentar i-ar fi sa­rit la beregata.


"Pentru tine, Boc!", striga el si se arunca in gol, fara sa intinda in aer o mana cu care sa se apere in ca­de­re. Gestul protestului sinucigas este asumat cu tarie, integral, fara cea mai mica ezitare. Isi inscrie mai intai pe piept textul protestului, traducere fi­­dela a protestului tacut si fricos al mi­­lioanelor de napastuiti din aceasta tara. Ne-ati ciuruit, scrie el, adresandu-se lui Traian Basescu, cel care a bat­­jocorit, la doua decenii de la Re­vo­lutia sangeroasa din decembrie '89, spiritul democratic si idealurile pentru care au murit atatia oameni.

Ati vandut tara. Ati vandut si ucis vii­torul copiilor nostri, isi scrisese pe piept Adrian Sobaru. Si apoi mesajul po­meneste cuvantul sacru "libertate". Li­bertatea confiscata din nou si la­sa­ta, parodic, doar la nivelul clam­pa­­nelii si vorbariei goale. Vorbiti, scrieti, dati cu gura! Ei si? Dictatura co­­munista a fost inlocuita cu una mult mai murdara - cea a bunului plac. Ceausescu omorase democratia si totusi acoperea tot ce-i trecea lui prin cap cu o aparenta de spirit demo­cra­tic. Acum, dictatura bunului plac nu mai are nici o teama. Nici un scru­pul. Nici o limita. Comite orice ma­ga­rie pe fata.

O suta de dobitoci s-au gra­bit sa spuna ca Sobaru s-a omorat sau a incercat sa se omoare doar pentru ca avea probleme personale. Avea, dar omul asta nu si le-a carat in pro­test. Sobaru, in forma de oase fa­ra­mate pe targa, terciuit si san­ge­rand, redescoperindu-se viu, a strigat din nou "libertate", asemeni celor striviti la Intercontinental acum 21 de ani. N-a cerut nimic pentru el, pentru fiu-sau, pentru nevasta-sa. A strigat pentru noi toti, impotriva mi­zeriei si abuzului de azi.

Citeste si Sotia lui Adrian Sobaru: Copilul a vazut cum a incercat tatal sau sa se sinucida

Citeste continuarea articolului in Jurnalul National!

Sursa foto: Antena 3

Dupa ninsoare vine gerul! Temperaturi de -15 grade Celsius. Vezi prognoza pe trei zile!... Sotia lui Adrian Sobaru: Copilul a vazut cum a incercat tatal sau sa se sinucida...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x